Los momentos de Pepe Raventós Blog oficial de Raventós i Blanc

Carta d’un hoste

Entrem al Penedès on el paisatge i la seva gent ho són tot. No ho negaran aquells que hagin decidit visitar-lo mai.

Visitar Raventós és com tornar a casa. Durant unes hores et fan viure una experiència autèntica i diferent, visitant una finca que cultiven més de 21 generacions des de 1497, un territori i un celler amb una copa a la mà molt personal.

Només entrar al celler te n’adones de que aquí les coses són diferents i que el terroir per ells ho és tot.

Iniciem la ruta amb arrencades costoses, pugem a un 4×4 autèntic i saludem a corredors matiners i pagesos amb les eines més que a punt. Mentrestant, podràs conèixer els seus orígens, molt lligats a la història del Cava i, després de més revolucions externes que internes, el perquè des de 2012 segueixen un nou somni de la mà de la Conca del Riu Anoia.

Notem que a Raventós volen ser locals, propers i curosos. Alguna cosa sembla que estan fent bé, competir amb els més grans sona molt bé.

Fins aquí, la visita és agradable i les explicacions més que sinceres.

Però sovint cal agafar distància per veure-ho tot més clar. Que li expliquin a en Pepe sinó. 5 anys a Nova York van ser suficients per valorar el que tenia a casa, que allò tan intrínsec s’havia de potenciar i fer saber al món la seva autenticitat. El seu gran avantatge? S’ho qüestiona tot.

Treballen en la recuperació de la biodiversitat, que es preocupen per la bona salut del medi ambient i de les seves vinyes i que estan treballant fort ecològica i biodinàmicament. Tenen una finca envejable.

N’han arrancat de velles per deixar-les descansar, d’altres per replantar-les per varietats autòctones, sempre d’acord amb la seva filosofia. Ens descobreixen que, la millor expressió d’un cep és quan aquest està estressat, quan té poc aliment i poca aigua.

Anem fent parades tècniques per les explicacions que requereixen més paciència. Quedes impressionat amb les visites a la vinya del Clos del Serral. Ens expliquen que és la millor, orientada cap al Nord i amb un riu i les muntanyes de Montserrat com a barrera que mai hi ha permès ni una sola pedregada.

Provem un De la Finca en un marc incomparable. Així i aquí els escumosos tenen més bon gust. Creiem que és el més mineral que hem provat mai.

Després d’una marxa enrere forçada per culpa del fang d’ahir, fem fotografies fantàstiques amb Montserrat de fons.

De retorn a la bodega saludem animals amics que ens obliguen a parar-nos. No hi ha pausa, sobretaula amb espumosos i un tast amb sorpreses agradables.

Ens n’adonem que a Raventós i Blanc el vi no el fan només les vinyes, sinó les persones, la passió i l’amor propi.

Dues hores i mitja d’intercanvis i històries des del Penedès, a Anglaterra i fins al Perú.

Deja tu comentario

Tu dirección de correo nunca será compartida. Los campos marcados con * son obligatorios.

© raventos i Blanc, 2010 www.raventosiblanc.com Concept by PUIGDEMONTROCA