Selecció Personal MRN

Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc

2010

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Selecció Personal MRN
2.212 botelles

Cupatge personal


Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat el Xarel·lo del Clos, el Macabeu de la Vinya dels Fòssils i la Parellada de La Creueta. Com sempre, el cupatge original del Penedès, amb només varietats autòctones de la nostra finca, com ho va començar a fer, fa més de cent anys, Manuel Raventós Domènech.

Collita 2010


Un any fresc i d’extrems, amb una nevada el dia 9 de Març, que no oblidarem. La temporada va començar amb un mes d’octubre molt plujós i una tardor poc freda que ens va permetre mantenir les fulles molt temps. D’aquesta manera, la vinya va poder carregar bé les seves reserves. L’hivern va ser llarg i fred. Comencem la poda el 10 de desembre. La primavera va ser fresca i plujosa i, fins al mes d’agost, no va arribar la calor. El 12 d’agost van caure 30 L de pluja que van ajudar a completar la reserva hídrica del sòl. Comencem la verema el 18 d’agost i, afortunadament, tenim un mes sense pluja per poder entrar pràcticament tot el raïm de la finca fins que el dia 17 de setembre van caure 58 L que acceleraren l’entrada de la Parellada.
Durant l’any agrícola (d’octubre 2009 a octubre 2010) vam recollir 700 L d’aigua vers els 526 L de mitja dels deu últims anys i la temperatura mitjana va ser de 14.4 ºC, enfront els 15.3 ºC dels últims deu anys. Anyada excel·lent amb un gran potencial per l’envelliment.
 

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2010


Xarel·loVeremat el 16 de setembre. En vas el 1954.
MacabeuVeremat el 2 de setembre. En vas el 1973.
ParelladaVeremat el 25 de setembre. En vas el 1997.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos