Selecció Personal MRN

Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc

2008

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Selecció Personal MRN
3.452 botelles

Cupatge personal


Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat el Xarel·lo del Clos, el Macabeu de la Vinya dels Fòssils i la Parellada de La Creueta. Com sempre, el cupatge original del Penedès, amb només varietats autòctones de la nostra finca, com ho va començar a fer, fa més de cent anys, Manuel Raventós Domènech.

(+) Veure apartat viticultura

Collita 2008


Una verema que recordarem molt dura en viticultura i de climatologia perfecte durant la verema. Període vegetatiu que va començar difícil per la manca d'aigua, el sòl tenia la seva reserva d'aigua a nivells baixíssims degut al sec 2007 i la vinya ho va expressar en una brotació heterogènia. I va arribar el mes de maig amb els seus 152 litres. Viticultura de precisió, els treballs en verd per no patir problemes fitosanitaris van ser fonamentals. Desprès, gràcies a un estiu fresc, els cicles es varen allargar aproximadament una setmana i per fi, va arribar la verema. Sense pluges, sense presses, cada raïm va entrar en el seu moment òptim de maduració.
Temperatura mitjana de 14,2º C en front a 15,3º C de mitjana anual i 640 mm de pluja en front als 520 mm de mitjana anual.

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2008


Xarel·loVeremat el 17 de setembre. En vas el 1954.
ParelladaVeremat el 23 de setembre. En vas el 1973.
MacabeuVeremat el 8 de setembre. En vas el 1997.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.