Enoteca Personal Manuel Raventós

2000

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Enoteca Personal Manuel Raventós
302 botelles

Cupatge personal


Selecció Personal MRN és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat el Xarel·lo del Clos, el Macabeu de la Vinya dels Fòssils i la Parellada de La Creueta. Com sempre, el cupatge original del Penedès, amb només varietats autòctones de la nostra finca, com ho va començar a fer, fa més de cent anys, Manuel Raventós Domènech.

Collita 2000


Any càlid amb baixa pluviometria. la climatologia es va caracteritzar per una temperatura mitjana de 15,7 ºc (mitjana anual de 15,3 ºc) i una pluviometria de 396 mm (mitjana anual de 520 mm). la maduració degut a les altes temperatures va ser ràpida. 

Avui, el Manuel Raventós 2000 encara està una mica tancat. ens mostra el seu costat més reductor del xarel·lo. les millors ampolles de casa, però per gaudir-les amb màxima plenitud més endavant. un descobriment!

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2000


MacabeuVeremat el 2 de setembre.
Xarel·loVeremat el 14 de setembre.
ParelladaVeremat el 27 de setembre.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos