Blanc de Blancs

2015

Blanc de Blancs és un escumós marcat per la tipicitat de la seva procedència, la Vinya del Llac, una vinya de més de quaranta anys, que ens permet obtenir un escumós estructurat, fresc i complex.
Blanc de Blancs

Tres varietats blanques autòctones


La Vinya del Llac és una vinya amb orientació nord, sòls argilosos que alliberen l'aigua lentament al llarg de tot el cicle vegetatiu, i on, en profunditat, hi trobem la roca mare calcària, amb còdols incrustats, que limiten la reserva hídrica, aportant més estructura al raïm d'aquesta parcel·la insígnia. La influència del llac en aquesta simbòlica vinya tempera les condicions climàtiques, evita cops de calor i afavoreix una maduració llarga. És un Blanc de Blancs per les seves tres varietats blanques autòctones: MacabeuXarel·loParellada.

(+) Veure l'apartat de viticultura

Collita 2015


Una anyada marcada per uns contrastos extrems degut al nostre clima mediterrani. La tardor va ser calorosa i molt humida (308 L/m2). L’hivern va ser fred, amb una gran nevada el 4 de febrer que va deixar fins a 10 cm de neu en algun punt de la finca. La primavera va començar fresca, amb una gelada la nit del 9 d’abril que va provocar que es cremessin el 5% dels brots de Xarel·lo de la Vinya dels Fòssils, d’orientació nord. Al maig, va arribar la primera onada de calor que es va repetir a finals de juny, durant gairebé un mes, esdevenint una de les onades de calor més llargues dels darrers 20 anys. Tot això, junt amb una pluviometria de 62 L/m2 des de gener fins a juliol, va provocar unes condicions extremes per al desenvolupament vegetatiu: les varietats que millor es varen adaptar a aquests contrastos foren el Xarel·lo, el Sumoll i la Monestrell.
 
Durant l’any agrícola (d’octubre 2014 a setembre 2015) vàrem tenir una pluviometria molt baixa de 375 L/m2 i la temperatura mitjana fou de 15,5 ºC

Mapa interactiu de
Blanc de Blancs
2015


Xarel·loVeremat a partir del 24 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
Macabeu

Veremat a partir del 17 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.

ParelladaVeremat a partir del 1 de setembre. Plantat en vas entre 1969 i 1989.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos