De Nit

2015

“Buscant el color vaig trobar el Monestrell del Serral oest, que ens aporta complexitat sense perdre frescor” Pepe Raventós

De Nit

Parcel·la de Monestrell


Les vinyes de la Barbera, la Plana i el Viader tenen sòls profunds de textura franco-argilosa que ens donen frescor i elegància. La parcel·la del Monestrell, situada a les terrasses del Serral, marca amb la seva personalitat el De Nit.

(+) Veure l'apartat de viticultura

Collita 2015


Una anyada marcada per uns contrastos extrems degut al nostre clima mediterrani. La tardor va ser calorosa i molt humida (308 L/m2). L’hivern va ser fred, amb una gran nevada el 4 de febrer que va deixar fins a 10 cm de neu en algun punt de la finca. La primavera va començar fresca, amb una gelada la nit del 9 d’abril que va provocar que es cremessin el 5% dels brots de Xarel·lo de la Vinya dels Fòssils, d’orientació nord. Al maig, va arribar la primera onada de calor que es va repetir a finals de juny, durant gairebé un mes, esdevenint una de les onades de calor més llargues dels darrers 20 anys. Tot això, junt amb una pluviometria de 62 L/m2 des de gener fins a juliol, va provocar unes condicions extremes per al desenvolupament vegetatiu: les varietats que millor es varen adaptar a aquests contrastos foren el Xarel·lo, el Sumoll i la Monestrell.
 
Durant l’any agrícola (d’octubre 2014 a setembre 2015) vàrem tenir una pluviometria molt baixa de 375 L/m2 i la temperatura mitjana fou de 15,5 ºC

Mapa interactiu de
De Nit
2015


Xarel·loVeremat a partir del 27 d’agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
MacabeuVeremat a partir del 17 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.
ParelladaVeremat a partir del 1 de setembre. Plantat en vas entre 1969 i 1989.
MonastrellVeremat el 28 d'agost. Plantat en vas el 1974.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Monastrell

Varietat negra mediterrània, de brotació tardana i sensible a malalties fúngiques. Des del 2006 l’utilitzem en el cupatge del De Nit, al qual aporta complexitat aromàtica, sedositat i estructura en boca, a part del toc elegant de color.

Fitxa producte

Formats disponibles


Els altres vins escumosos