De la Finca

2014

De la Finca prové d'una de les nostres vinyes més històriques, plantada en vas el 1964: la Vinya dels Fòssils.
De la Finca

Collita 2014


L'anyada 2014 va començar amb una tardor molt càlida que va allargar el període de reserves d'energia del cep. Les pluges van permetre omplir la capacitat hídrica del sòl. L'hivern va ser sec i molt càlid, provocant una brotació avançada del cep. La primavera, amb el desenvolupament vegetatiu, va ser càlida i amb una forta sequedat. Un cicle vegetatiu escàs d'aigua que va provocar una major concentració en el raïm i pèrdua de producció. Pluges puntuals durant el mes de juliol i inicis d'agost varen ajudar a una bona maduració del raïm. Vàrem tenir una verema poc productiva i de bona qualitat amb una alta acidesa pels nostres escumosos.
Durant l'any agrícola vam tenir una molt baixa pluviometria de 421 l/m2 i una temperatura càlida amb una mitjana de 15,8 ºC.

Alta expressió salina


Situada a les terrasses més altes del riu Anoia, la Vinya dels Fòssils té un sòl marí amb una alta presència de fòssils, cosa que caracteritza l'estructura i la composició edafològica d'aquesta vinya. Els carbonats són el component que aporta la principal font de tipicitat a aquest escumós d'alta expressió salina. Un escumós amb identitat i personalitat úniques.

(+) Veure apartat viticultura

Macabeu, Xarel·lo i Parellada


Les plantes de la Vinya dels Fòssils procedeixen de la selecció massal que va portar a terme Manuel Raventós Domènech el 1888. Creador de la fórmula de l'escumós del Penedès en combinar les tres varietats autòctones, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, Manuel Raventós també va experimentar amb la plantació de petites parcel·les per separat: d'aquelles que els ceps donaven millor raïm, en seleccionava els sarments per a noves plantacions.

Mapa interactiu de
De la Finca
2014


Xarel·loVeremat a partir del 8 de setembre. En vas des de 1964 i emparrat al 2002
MacabeuVeremat a partir del 28 d’agost. Emparrat des de 1994.
ParelladaVeremat a partir del 12 de setembre. En vas des de 1984.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.