Blanc de Blancs

2016

Blanc de Blancs és un escumós marcat per la tipicitat de la seva procedència, la Vinya del Llac, una vinya de més de quaranta anys, que ens permet obtenir un escumós estructurat, fresc i complex.
Blanc de Blancs

Tres varietats blanques autòctones


La Vinya del Llac és una vinya amb orientació nord, sòls argilosos que alliberen l'aigua lentament al llarg de tot el cicle vegetatiu, i on, en profunditat, hi trobem la roca mare calcària, amb còdols incrustats, que limiten la reserva hídrica, aportant més estructura al raïm d'aquesta parcel·la insígnia. La influència del llac en aquesta simbòlica vinya tempera les condicions climàtiques, evita cops de calor i afavoreix una maduració llarga. És un Blanc de Blancs per les seves tres varietats blanques autòctones: MacabeuXarel·loParellada.

(+) Veure l'apartat de viticultura

Collita 2016


La més baixa pluviometria amb cicle vegetatiu des de que tenim dades a la finca (des de 1950) amb temperatura mitjana lleugerament càlida. Baixíssima producció  i sorprenents equilibris.

 

Després d’una anyada 2015 extremadament seca, el cicle va començar amb una tardor amb baixíssima pluviometria. D’octubre a març (6 mesos) la pluviometria va ser de 115 L/m2 quan la mitjana dels últims 20 és de 276 L/m2. La temperatura mitjana de la tardor i l’hivern va ser temperada.

 

El cicle va seguir essent extremadament sec, 126 L/m2 de pluja fins a inici de verema (la mitjana dels últims 20 és de 182 L/m2)  i temperatura va ser temperada cap a fresc (mitjana de 19,7ºC respecte la mitjana dels últims 20 anys de 20,1ºC).

 

La pluja del 22 de juliol de 38 L/m2 va fer canviar la cara a la finca i tenir una millor maduració del raïm.

 

La verema ha estat amb un període càlid llarg  i amb nul·la pluviometria fins el 13 de setembre que vam tenir una refrescant pluja de 13L/m2 quan ja teníem un 90% de la finca veremada.

 

Durant el any agrícola hem tingut una extremada sequera amb una pluviometria de 283.5 l/m2 (la mitjana dels últims 20 anys és de 521 L/m2) i la temperatura mitjana ha estat de 15,4ºC (mitjana dels últims 20 anys és de 15.2ºC).

Mapa interactiu de
Blanc de Blancs
2016


Xarel·loVeremat a partir del 30 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
Macabeu

Veremat a partir del 22 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.

ParelladaVeremat a partir del 6 de setembre. Plantat en vas entre 1969 i 1989.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.