El roure de Raventós i Blanc diu adéu

04.05.2016

El nostre símbol, el roure de més de 550 anys ja no es despertarà més. Així és la natura. Després d’uns darrers anys molt cansat, ha decidit acomiadar-se.

Imponent. Monumental. Magnífic. Així era l’únic testimoni viu de les 22 generacions de la mateixa família que ha treballat la nostra finca.

Durant aquests anys l’hem ajudat a ser fort per sobreviure i ho ha anat aconseguint fins que aquesta primavera ja no s’ha despertat. Al 2009 va començar el seu declivi quant les seves arrels es van trencar i es va inclinar. L’hem esperat, observat, interpretat, però ell ha marcat el seu camí. Per això durant tots aquests anys no l’hem volgut moure ni aixecar.

Per nosaltres ell ha estat el viu reflex de la nostra manera de mimar la terra i la vinya. Sempre amb respecte, estima i cura.

L’arquitectura de Raventós i Blanc, va ser un espai dedicat i pensat per aquest arbre; i es va convertir en el logotip de la bodega. I no tan sols ha estat símbol de la nostra bodega, si no també del poble de Sant Sadurní. Durant anys va ser el lloc escollit per molts joves per demanar la mà a les seves parelles. A les tardes, s’hi feien llargues xerrades sota la seva ombra. La seva vida ha estat llarga i rica en experiències.

Se’n va però deixa el llegat dels seus 5 fills com a mostra de la seva continuïtat i de la il·lusió del projecte Raventós. Els cinc petits roures ja llueixen forts a la nostra plaça per seguir contemplant aquesta meravella de la natura.

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.