Els preparats biodinàmics de tardor

L’agricultura biodinàmica és, dins de la viticultura ecològica, la més meticulosa, profunda i espiritual de totes les opcions a practicar a la vinya. La biodinàmica és a més d’una filosofia, un compromís que vam adquirir amb la planta i la terra. El nostre objectiu és donar vida als sòls i garantir un bon equilibri a la biodiversitat de la finca i de l’ecosistema.

Cuidem el camp amb agricultura biodinàmica perquè creiem en la nostra terra i volem treure el millor d’ella, igual que van fer els nostres avantpassats. Sabem que si invertim afecte, temps i cura ens la tornarà en forma del millor vi possible, sincer i precís.

El nostre repte és crear un ecosistema en el qual flueixi l’energia biodinàmica i s’obtinguin uns fruits que permetin elaborar vins d’alta mineralitat, expressió viva de la nostra terra i amb la major de les autenticitats.

L’equip de vinya treballa durant dies en la preparació dels preparats biodinàmics

ELS PREPARATS BIODINÀMICS

Per aquestes dates, com cada tardor el calendari de la terra ens marca l’elaboració dels preparats biodinàmics. Aquests serveixen per donar vida i activar els diferents elements que es troben en els sòls i que són imprescindibles per al bon desenvolupament de la planta. Aquests preparats són la característica més insòlita del mètode biodinàmic. En la seva elaboració s’agafen substàncies del món natural, s’exposen a les forces naturals i posteriorment es tornen a la natura de forma alterada.

Cada preparat té el seu número corresponent segons les pràctiques de la biodinàmica de Rudolf Steiner. Ell deia que “la planta està íntimament lligada a la vida natural i és un reflex del que passa en el cosmos”.

PREPARAT 500

A la tardor tota la vida descendeix a terra, es crea una capa de matèria orgànica de la resta de fulles o herbes i que podem barrejar amb el compost de fems de vaca. Aplicarem el preparat 500 que ens ajudarà a activar la vida del sòl. S’emplenen 60 banyes de vaca amb fems del mateix animal per després soterrar-los. Aquestes banyes funcionen com una antena que rep la informació del sol, la lluna, el cosmos. Aquesta  informació que s’emmagatzema en el preparat, un cop desenterrat, és escampat pel terra de la finca per transmetre aquesta informació.

Aquest preparats activaran la vida del sòl

PREPARAT 503

Es realitza una infusió amb flors de camamilla i aquesta barreja s’introdueix dins d’un intestí per obtenir una botifarra de camamilla que s’enterra en una zona fresca, humida i airejada. Aquest preparat activa el nitrogen del sòl.

En 6 mesos aquest preparat és barrejarà amb al compost

PREPARAT 505

S’obté de l’escorça d’un roure de la finca i s’introdueix dins del cap d’un animal domèstic. S’enterra sota terra en una zona que sigui molt humida. Aquest preparat activa el calci del sòl.

El preparat 505 es el que s’introdueix a dins d’un cap d’animal

PREPARAT 506

Es realitza una infusió de flors de Dent de Lleó i s’embolica en un tros de mesenteri (capa membranosa de la cavitat abdominal d’un animal remugant), s’enterra en una zona amb molt de sol i calor. L’objectiu d’aquest preparat és activar el sílice i potassi del sòl.

Les flors del preparat 506 són Dents de Lleó

Tots aquests preparats quedaran enterrats en els nostres sòls durant 6 mesos fins a la primavera que ve i serà llavors quan els apliquem al compost.

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.