Mas del Serral 2010

Mas del Serral és un camí amb un únic destí: l’origen. Es allà on el passat i el futur es troben; es oferir una cosa perdurable en el temps però treballada a la manera d’abans.

160.48 € 125.00 € 160.48 € 125.00 € (%)
ESGOTAT

Alta pluviometria i una anyada fresca. Molt bona anyada amb vins

estructurats i àcids. Un any fresc i d’extrems, amb una nevada el dia 9 de març, que no oblidarem. La temporada va començar amb un mes d’octubre molt plujós i una tardor amb poc fred que ens va permetre mantenir les fulles molt de temps. L’hivern va ser llarg i fred. La primavera va ser fresca i plujosa i, fins al mes d’agost, no va arribar la calor.

Durant l’any agrícola (octubre 2009 a octubre 2010) vam recollir 700 L d’aigua i la temperatura mitjana va ser de 14,4 ° C.

Els nostres sòls són calcaris. La primera capa està formada per arrels de fins a un metre que viuen en l'argila juntament amb els nutrients, la matèria orgànica i l'aigua. La segona capa és d'un metre de profunditat i aquí és on la planta es troba amb les argiles compactes, conegudes localment com a galera-roca, base calcària incrustada amb fòssils marins.

Les nostres varietats són Xarel·lo i Bastard Negre, una varietat ancestral que estem intentant recuperar.

En vinificació anem al límit i des de 2014 en el garatge del Mas del Serral fem vinificacions parcel·làries naturals de la vinya del Mas (Ancestral Xarel·lo), del Noguer (Xarel·lo blanc) i Terrasses del Serral (Bastard Negre ).

Mas del Serral és un escumós que prové dels ceps de Xarel·lo i Bastard Negre en co-plantación des de 1954, en la parcel·la Clos del Serral, dins de la finca Raventós i Blanc. Una parcel·la que ja l'any 2005 Pepe Raventós, la 21 generació de viticultors treballant aquesta finca, va reconèixer com a excepcional i va decidir treballar i cuidar com un jardí.

Clos del Serral és, sens dubte, la parcel·la més emblemàtica de la finca familiar. Amb un microclima únic per la seva orientació nord/nord-oest; un lleuger pendent i gràcies al fet que es troba protegida pel bosc del Serral. El seu sòls, a més, són calcaris amb gran quantitat de fòssils marins que aporten una tipicitat mineral única en boca.

Així, treballada amb viticultura biodinàmica i llaurada només amb l'ajuda dels nostres cavalls bretons, sense cap mena de maquinària – 0 emissions de CO 2 en aquesta parcel·la, 0 compactació del sòl etc..- i amb ceps de més de 80 anys: Clos del Serra es va convertir en l'origen d'aquest vi. L'any 2007 Pepe Raventós va decidir que aquest seria l'hàbitat ideal per a l'elaboració d'un vi espumós excepcional: Mas del Serral.

Segons les paraules d’en Pepe “és el vi que sempre he somiat elaborar, des de la verema 2014 de Silex, amb Didier Dagueneau; l’escumós més mineral.”

Mas del Serral 2010

Un escumós que aposta per una vinificació que comença amb la verema amb caixes i una posterior i segona selecció gra a gra al garatge del Mas; i acaba amb un assossegat repòs de 100 mesos sobre lias.

 

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2022