De Nit 2020

“Buscant el color vaig trobar el Monestrell del Serral oest, que ens aporta complexitat sense perdre frescor” - Pepe Raventós

ANYADA 2020

 

Verema de molt baixa producció per culpa de les fortes pluges.


Hi va haver forts temporals a la tardor i hivern que a la Conca del Riu Anoia ens van donar una bona pluja per omplir els terres i no va fer danys materials. Però la primavera va continuar sent molt plujosa, i la pressió de míldiu no es va poder controlar, amb unes pèrdues entre un 50 i 70% de la producció segons la parcel·la. Gràcies a tècniques d'agricultura biodinàmica i fitoteràpia, les pèrdues no van ser pitjors. Tot i això, a la zona la mitjana de pèrdua de producció va ser d'un 70%.
La pluviometria va estar per sobre de la mitjana amb 743mm i la temperatura mitjana ha estat càlida de 14.5ºC,1ºC superior a la mitjana.
Una verema que recordarem sempre com la verema del silenci -que va acompanyar la terrible pandèmia-. El míldiu la va convertir en una de les veremes més buscades a la Conca del riu Anoia.
Tot i les dificultats de l'anyada, el raïm mostrava un bon equilibri, bona concertació i molt bona acidesa.


"Malgrat això, el 2020 farem poc, però excel·lent vi; L'escassetat d'aquesta anyada i la bona qualitat dels vins pot fer que es converteixi en l'anyada més buscada!" Pepe Raventós

PARCEL·LA DE MONESTRELL
Les vinyes de la Barbera, la Plana i el Viader tenen sòls profunds de textura franco-argilosa que ens donen frescor i elegància. La parcel·la del Monestrell, situada a les terrasses del Serral, marca amb la seva personalitat el De Nit.

40% Xarel·lo:  Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
 
39% Macabeu: Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.
 
15% Parellada:  Plantat en vas entre 1969 i 1989.
 
6% Monastrell: Plantat en vas el 1974.

Viticultura biodinàmica. Vinya amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida al sòl. Hi aportem fems dels nostres animals, compostats a l’hivern. Fem la poda curta en vas. Ús d’infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar l’ús de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baies i controls de maduració abans de la verema. Verema manual.

Entrada per gravetat al celler. En cada etapa, atmosfera controlada amb neu carbònica. Premsat lent a baixes pressions. Desfangat estàtic a baixes temperatures. Primera fermentació en dipòsits d’acer inoxidable a temperatura controlada, separant varietats i tipus de sòls. assemblatge, segona fermentació en ampolla i criança mínima de 18 mesos en posició de rima. No afegim licor d’expedició. Data de desgorjat indicada a la contra etiqueta.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2022