Manuel Raventós Negra 2013

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.

COLLITA 2013
L’any 2013 a la Conca del riu Anoia va ser fresc i humit. Excel·lent anyada, amb maduracions llarguíssimes i sanes, com fa més de 30 anys

Anyada exigent, fresca i amb un gran potencial per l’envelliment. Un cicle que recorda els de fa 30 anys, quan collíem els Macabeus després de Fires a Sant Sadurní i els Xarel·los a finals de setembre. Una tardor humida i un hivern fresc i sec amb la presència d’algunes pluges esporàdiques. Un inici de la primavera molt fresc i humit amb pluges al març i al maig. Un final de la primavera fresc i sec, així com un estiu meteorològic curt, van provocar un desenvolupament vegetatiu lent. Vàrem començar la verema el 19 d’agost. Uns mesos d’agost i setembre sense cops de calor amb una temperatura estiuenca moderada van contribuir a una lenta i bona maduració de les diferents varietats.

Durant l’any agrícola vàrem tenir una baixa pluviometria de 605 L/m2 i la temperatura mitjana va ser de 14,7 ºC, sense temperatures extremes.

Extraordinària anyada amb vins estructurats amb una extrema acidesa i d’excel·lent maduració. Potser la millor verema dels últims 30 anys a la finca Raventós i Blanc.

CUPATGE PERSONAL
Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Cupatge: 60% Sumoll, 40% Xarel·lo

Viticultura biodinàmica. Vinya amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida al sòl. Hi aportem fems dels nostres animals, compostats a l’hivern. Fem la poda curta en vas. Ús d’infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar l’ús de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baies i controls de maduració abans de la verema. Verema manual.

Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat la Sumoll i el Xarel·lo de diferents parcel·les de la finca;  varietats que ens permen llargues criances dels nostres vins escumosos.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2021