Manuel Raventós Negra 2015

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.

ESGOTAT

ANYADA 2015

Anyada extremadament seca, amb temperatures extremes, una gelada a l’abril i una onada de calor de maig a juliol

Una anyada marcada per uns contrastos extrems degut al nostre clima mediterrani. La tardor va ser calorosa i molt humida (308 L/m2). L’hivern va ser fred, amb una gran nevada el 4 de febrer que va deixar fins a 10 cm de neu en algun punt de la finca. La primavera va començar fresca, amb una gelada la nit del 9 d’abril que va provocar que es cremessin el 5% dels brots de Xarel·lo de la Vinya dels Fòssils, d’orientació nord. Al maig, va arribar la primera onada de calor que es va repetir a finals de juny, durant gairebé un mes, esdevenint una de les onades de calor més llargues dels darrers 20 anys. Tot això, junt amb una pluviometria de 62 L/m2 des de gener fins a juliol, va provocar unes condicions extremes per al desenvolupament vegetatiu: les varietats que millor es varen adaptar a aquests contrastos foren el Xarel·lo, el Sumoll i la Monestrell.

Durant l’any agrícola (d’octubre 2014 a setembre 2015) vàrem tenir una pluviometria molt baixa de 375 L/m2 i la temperatura Mitjana fou de 15,5 ºC

Vins rodons, càlids i concentrats.

 

CUPATGE PERSONAL
Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Cupatge: 70% Xarel·lo, 30% Macabeu

Viticultura biodinàmica. Vinya amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida al sòl. Hi aportem fems dels nostres animals, compostats a l’hivern. Fem la poda curta en vas. Ús d’infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar l’ús de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baies i controls de maduració abans de la verema. Verema manual.

Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat la Macabeu i el Xarel·lo de diferents parcel·les de la finca;  varietats que ens permen llargues criances dels nostres vins escumosos.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2023