Ancestral Montonega 2018

Ancestral Montonega 2018

Ancestral 100% Montònega.

L’anyada 2018 la qualifiquem com a excepcional. Molt marcada per una alta pluviometria que va acabar provocant una gran presència de míldiu i oïdi a la gran majoria del Penedès. A Can Sumoi, tot i ser-hi presents, l’afectació va ser menor gràcies a la influència del vent a 600 metres d’alçada.

Així, els vins de l’anyada 2018 són més estables, frescos i àcids sense renunciar al concepte de vi natural. Per això, hem fet el màxim esforç per mantenir l’estabilitat tant microbiològica com tartàrica dels vins al llarg del temps; fent una verema basada en pH baixos i acideses altes, amb una gran inversió en equip de fred, inoculació de peus de cub i us de gasos inerts per evitar oxidacions.

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, Garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Ancestral 100% Montonega. Aquesta varietat ens aporta un escumós divertit, fresc i intens en nas. Té molta fruita blanca, un toc floral i a romaní.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànici biodinàmic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.
Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

 Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics.

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2021