Ancestral Montonega 2020

Ancestral Montonega 2020

Ancestral 100% Montònega.

L'anyada 2020 ha estat extremadament humida amb una pluviometria de 794.9m Una tardor relativament plujós va ajudar a omplir reserves d'aigües de terra després d'un estiu sec. Hivern i primavera van ser molt plujosos que és positiu per a un bon creixement vegetatiu, per contra, provoca una forta pressió de míldiu. Així i tot, gràcies a la situació aèria i exposada de la finca; així com als tractaments ecològics preventius controlem el míldiu relativament bé: les pèrdues són d'un 30-40% producció. Un estiu sec i les pluges just abans de verema van permetre una bona maduració. Comencem la verema a la finca el dia 15 de setembre amb la Parellada, i seguim amb el Sumoll (verema relativament avançada a causa en un hivern i una primavera temperada).

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, Garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Ancestral 100% Montonega. Aquesta varietat ens aporta un escumós divertit, fresc i intens en nas. Té molta fruita blanca, un toc floral i a romaní.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànici biodinàmic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.
Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

 Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics.

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2021