Garnatxa Blanca 2022

Garnatxa Blanca 2022

100 % Garnatxa Blanca . Vi natural mediterrani.

ESGOTAT

COLLITA 2022

El cicle va començar amb una tardor humit. Van ploure 134mm que van ser molt important per omplir les reserves dels terres després d'una anyada 2021 extremadament seca.

Hivern fred per l'alçada, va ser similar a les temperatures de les darreres anyades i amb poques pluges, típic del nostre clima mediterrani.

La primavera ha començat plujosa, 174mm, a més a més el mes de març i abril han estat freds. Així hem tingut una brotada tardana i tenim bona humitat a terra. La planta creix amb energia. La pressió de fauna salvatge creix, hem tingut problemes el cabirol que se'ns ha menjat algun brot que amb el primer tractament de sofre en fulla com a preventiu d'Oídio el cabirol ha deixat de menjar brots.

Estiu sec i càlid, comencem a veremar el 7 de setembre a la finca. Grans més grans i fresques gràcies a les pluges al Baix Penedès, raïm molt sa, sense pressió de fongs, però hi ha una pèrdua del 20-30% de producció per culpa dels senglars.

La verema 2022 ens aporta una anyada que combinada amb la ubicació de la finca (600 m d’alçada) i la meteorologia seca ens donaran concentració i rodonesa als vins.

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, Garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Cupatge de 100 % Garnatxa Blanca. Vi mediterrani natural.

Seguint la nostra missió de recuperar vinyes i varietats perdudes de muntanya i, després de diverses anyades coneixent pagesos, parcel·les i petits paratges a les muntanyes del Montmell; a l'any 2022 trobem dues parcel·les de Garnatxa Blanca que ens van apassionar.


La Vinya Gran situada al Pla de Manlleu a 600 metres d'alçada amb vistes a Can Sumoi. La descobrim una primavera, a l'època de la seva màxima esplendor -amb els ceps ja brotats i començant la floració-, en un entorn ple de vida (sòls rics i biodiversitat faunística). Amb Sergi Molinari (propietari i viticultor) ràpidament vam tenir connexió i en aquell moment vam unir forces per donar valor al territori ajudant-lo a cuidar i recuperar aquesta vinya de més de 30 anys.

La parcel·la La Galzeranna situada al municipi del Querol, a 700 metres d'alçada; al nord de les muntanyes del Montmell. Una finca treballada per Anna Llenas i la seva família –els seus avis hi viuen envoltats a més d'arbres fruiters i cereal- i; on l'organisme granja funciona des dels ancestres amb un treball detallat de policultiu i màxim respecte a la vida de l'entorn.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.
Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

 Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2023