Garnatxa - Sumoll 2020

Garnatxa - Sumoll 2020

50% Sumoll - 50% Garnatxa.

A la finca de Can Sumoi no tenim encara estació meteorològica, tan mateix, agafem valors d’estacions properes de Pla de Manlleu i el Montmell).

Una tardor relativament plujosa ajuda a omplir reserves d’aigües del terra després d’un estiu bastant sec (177.6mm). Continua un hivern també plujos (196mm) i temperat.

Realitzem poda el mes de febrer després del temporal Glòria amb l’objectiu de retardar la brotada per evitar riscos de gelades de primavera. La brotada de la Parellada és a finals d’abril, les altes pluges d’abril (154mm) ajuden una brotada sana i un bon desenvolupament vegetatiu. Les pluges no provoquen pressió de Míldiu perquè el brot encara és molt petit (no arriba a 10mm).

Maig i juny segueixen plujosos (121.2mm) que és positiu per un bon creixement vegetatiu però, a la contra, provoca una forta pressió de Míldiu. Tanmateix, gràcies a la situació aèria i exposada de la finca; així com als tractaments ecològics preventius  controlem el fong relativament bé: les pèrdues son d’un 30-40% producció.

Estiu sec i pluges just abans de verema ajuden a una bona maduració. Hem de posar pastor elèctric per controlar l’atac de senglar. Comencem la verema a la finca el dia 15 de Setembre amb la Parellada, i seguim amb el Sumoll (verema relativament avançada degut a un hivern i una primavera temperada).

La pluviometria cicle vegetatiu ha estat de 794.9mm (de octubre 2019 a setembre 2020), amb una temperatura mitjana de 14.9ºC.

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Cupatge 50% Sumoll - 50% Garnatxa.

Cupatge de dues variedes complementàries mediterrànies, la Sumoll: fruites silvestres, rusticitat, finor, elèctrica / àcida; amb la Garnatxa: fruites vermelles, rodonesa, elegància, sedosa, una barreja excel·lent.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànici biodinàmic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.

Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017.

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics.

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2022