Garnatxa - Sumoll 2021

Garnatxa - Sumoll 2021

50% Garnatxa- 50% Sumoll -

A la finca de Can Sumoi no tenim encara estació meteorològica, tan mateix, agafem valors d’estacions properes de Pla de Manlleu i el Montmell).

La tardor va ser més seca de l’habitual i amb clima temperat però les reserves d’aigua al sòl, arran de l’alta pluviometria del cicle anterior, van permetre al cep tenir un bon agostament. Es tracta del procés de lignificació de la vinya. A les vinyes de Can Sumoi, durant un llarg període, es van acumular reserves d’energia a les arrels i a la fusta fins que va arribar la primera gelada de l’hivern, el 3 de desembre, quan les fulles van caure i la planta va entrar en repòs hivernal. L’hivern i la primavera van continuar essent secs però frescos.

Com és habitual, la poda es va fer el mes de febrer per endarrerir la brotada i així prevenir que les gelades del començament de la primavera cremessin els brots més tendres.

Tot i la sequera dels mesos de juliol i agost, les pluges puntuals de la primavera juntament amb les reserves d’aigua acumulades a la terra –per l’alta pluviometria de l’anyada 2020 i per la nevada del 9 i 10 de gener d’aquest any a la finca– la maduració del raïm va ser equilibrada amb un bon desenvolupament vegetatiu de la planta mantenint-la fresca i sana, sense estrès hídric ni malalties fúngiques.

La verema, que va començar el 16 d’agost, es va avançar per l’onada de calor del mes de juliol i del mes d’agost que va enfilar els termòmetres fins als 39ºC. La pluviometria va ser de 330,4 mm –molt inferior que el 2020 (795 mm)– i una temperatura mitjana de 14ºC.

La verema 2021 ens aporta una anyada que combinada amb la ubicació de la finca (600 m d’alçada) i la meteorologia seca ens donaran concentració i rodonesa als vins.

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Cupatge 50% Sumoll - 50% Garnatxa.

Cupatge de dues variedes complementàries mediterrànies, la Sumoll: fruites silvestres, rusticitat, finor, elèctrica / àcida; amb la Garnatxa: fruites vermelles, rodonesa, elegància, sedosa, una barreja excel·lent.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànici biodinàmic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.

Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017.

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics.

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2023