Sumoll - Garnatxa 2019

Sumoll - Garnatxa 2019

50% Sumoll - 50% Garnatxa.

Una anyada que podem qualificar com a excepcional; per la seva sanitat i equilibris. Va ser una anyada plujosa amb 799.9 mm i temperada. La tardor va ser molt humida i es va omplir la capacitat hídrica de terra amb una pluviometria de 485 mm. Hivern sec i fresc. Les pluges ben caigudes de primavera i gràcies l'exposició de la finca a el vent ens va ajudar a prevenir bé el Míldiu. Estiu va ser càlid amb pluges puntuals que ens va acompanyar a una bona maduració del raïm. Vam tenir una verema sana i amb una maduració completa de sabors i equilibris.

La verema 2019 de Can Sumoi ha estat la més tardana respecte a les dues veremes anteriors. Vam veure iniciar-la el 20 d'agost amb el moscatell. Continuem amb el Macabeu i entre la primera i la segona setmana de setembre vam veremar el raïm per al cupatge de la Rosa 2019. El Sumoll presentava una acidesa alta i molt bons equilibris; els Xarel·los eren molt madurs i tenien molt bona estructura i un molt bon estat sanitari. Acabem amb la collita de la Malvasia que ens ha donat el perfil aromàtic i terpènic de el nou Perfum 2019. Estem recuperant la Parellada de la finca de Can Sumoi, la bona feina i treballa a la vinya fan que les parcel·les de Can Sumoi produeixin cada vegada més.

Finca únicament plantada amb varietats autòctones.

Els sòls de la finca es desenvolupen sobre materials rogencs, ocres i marronosos que corresponen a la Formació Montmell; la qual està composta per sediments formats fa entre 110 i 113 M d’anys del període del Cretaci; un dels pocs sòls que es desenvolupen sobre materials vermells del Cretaci Superior de les Serralades Costaneres Catalanes, especialment rics en fòssils marins.

Recuperació de 20 Ha de vinya amb una edat mitjana de 50 anys.

Ferm Compromís per recuperar varietats autòctones Parellada, Macabeu, Sumoll, garnatxa i Xarel·lo per tots els nostres vins.

Cupatge 50% Sumoll - 50% Garnatxa.

Cupatge de dues variedes complementàries mediterrànies, la Sumoll: fruites silvestres, rusticitat, finor, elèctrica / àcida; amb la Garnatxa: fruites vermelles, rodonesa, elegància, sedosa, una barreja excel·lent.

El nostre projecte es basa en el respecte a l'entorn, la vinificació natural i la biodinàmica

El nostre cultiu és 100% orgànici biodinàmic.

Les vinyes de Can Sumoi es van cobrir amb adob natural, es van treballar amb mans expertes i acurades, es van recuperar, per l’elaboració de vins naturals d’altitud; fent també gestió forestal i de la fauna per recuperar la biodiversitat.

Els vins de Can Sumoi van néixer el 2017.

Vinyes amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida a la terra. Fem la poda en vas. Ús d'infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar la utilització de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baixes i controls de maduració previs a la verema. Verema manual i tot premsat en el celler.

Treball en equip amb agricultors locals, certificats orgànics.

El nostre comés a Can Sumoi és l’elaboració de vins naturals d’altitud amb la mínima intervenció possible en tots els processos de viticultura i vinificació. Verema manual i tot premsat al celler.

Elaboració de vins purs seguint el protocol de mínima intervenció, sense aditius enològics ni sulfits. Llevats autòctons.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2021