Descobreix més sobre Raventós i Blanc!
T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.
Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc
El Master of Wine: Pedro Ballesteros dóna la millor puntuació mai vista en un escumós català per un mitjà internacional, a Mas del Serrel 2009 amb 99 punts. Descrivint-lo com: " El vi escumós espanyol més refinat que he tastat mai. Un vi biodinàmic de terrer top i una obra mestra ". Puntua el nostre escumós en un article on comparteix 18 escumosos espanyols Premium.
El nostre De Nit: "estúpidament deliciós". Diferents experts del món del vi recomanen els seus escumosos preferits per celebrar el cap d'any a l'article "What Corks Will Wine Pros Be Popping on NYE". Andy Myers, beverage director del grup de José Andrés ThinkFoodGroup, recomana el nostre De Nit per acomiadar l'any, amb una descripció molt singular d'aquest,i parla amb molt de carinyo i respecte de Pepe Raventós.
En l'article "Més enllà del Cava" on Ignacio Crespo parla sobre les noves denominacions d'origen, selecciona Textures de Pedra 2011 i Manuel Raventós 2012 entre les seves recomanacions més destacades. Aquests estan puntuats amb 97 i 96 punts respectivament, en les seves notes de tast dels dos surten destacats com escumós molt elegants.
De la Finca 2016 qualificat com un tresor amagat entre la selecció de vins espanyols del crític de vi Michael Schachner. En el seu article: "There 'sa Spanish Wine for Every Drinker" De la Finca és l'únic escumós en la seva selecció dels tresors ocults "Hidden Gems". A més, el crític el puntua amb 91 punts.
En el recopilatori dels millors vins d'Espanya de la revista Restauradors trobem; En l'apartat dels millors escumosos nostre Textures de Pedra 2014, sitaut en el pòdium d’aquesta selecció amb 94,5 punts.
El reconegut crític Eric Asimov, ha triat De Nit per a la seva selecció de 12 escumós per a l'estiu en el diari de referència mundial: The New York Times . En l’article “12 Summer Sparkling Wines, Because who needs a Reason”, elevant el nostre rosat i la seva vinificació.
Al número de Juny de la revista MIVINO no només apareixem amb el nostre escumós Blanc de Blanc, sinó que en la secció: Història i Curiositats de el vi escriuen sobre Raventós i Blanc i la recuperació de la tracció animal al celler. "Raventós i Blanc, abanderats de la viticultura biodinàmica - per a ells," més que una connexió espiritual entre l'home, l'animal, la planta i la terra "
Article destacat a La Fura, l'informatiu gratuït de referència al Penedès on es destaca la situació de canvi del Cava i la seva denominació d'origen. Es posa l'accent en la marxa de Corpinnat i posen d'exemple Conca del Riu Anoia per la seva sortida de la DO el 2012. Entre d'altres elaboradors, entrevisten Pepe Raventós, qui ens dóna la seva visió: "Què puc fer per treballar el Penedès i posar-lo entre els grans vins del món?
Aquest mes de gener Jane Anson, dins de la seva columna "What I've been drinking this month", ha tastat el nostre De la Finca 2015. " És deliciosament fresc en la seva estructura, de manera enganyosa, ja que els sabors cítrics i de flor de saüc es desenvolupen suaument al paladar i es mantenen amb una brillant tenacitat ".
Article escrit per Pepe Raventós on ens confessa, entre altres, que se sent més un viticultor que un enòleg, que ha trobat el camí en què està còmode, està tranquil i gaudeix del moment. Ens vam quedar amb el seu següent afirmació: "la grandesa del vi està en l'origen, no en el mètode". L'origen és natura. I el nostre paper, com creadors de vins, és interpretar què és el més pur i traslladar-lo a una ampolla, sense filtres. "
La Vanguardia publica un article on en Pepe Raventós, reivindica la finca i el roure de la família Raventós. En aquest article on es parla de conquistar el mercat espanyol, de les vendes en exportació i de l’herència de la família, l'autor escriu "Raventós i Blanc esta considerado el elaborador que marca tendencia con el vino espumoso biodinamico de referencia en el mundo".
Wine Spectator ha publicat la seva selecció de SMART BUYS, qualitat, valor i consistència defineix la col·lecció dels 200 vins de 60 productors de tot el món, seleccionat pels editors d'aquesta revista. De la Finca, De Nit i Blanc de Blanc es situen a la llista on l'únic escumós espanyol és Raventós i Blanc.
"El llinatge de la família Raventós es remunta a 1497, però no tenen por d'evolucionar. Al 2012, la generació 21 va decidir abandonar la DO Cava per crear una denominació geogràfica més estricta i definida. La varen anomenar Conca del Riu Anoia, on es troba la seva finca biodinàmica. Els seus vins son captivadors i expressen un perfil mineral molt refinat."
Rostros del Vino: los genios detrás de Tapiz, Emilio Moro y Raventós i Blanc. “Me tiene loco el arado en el viñedo. Comencé a practicar hace tres años. El olor de la tierra, el pasar cepa por cepa; conocerlas una a una; cómo son. Mirar el campo que cada día es diferente, sobre todo cuando trabajas en biodinámica.” “
Decanter, Regne Unit, Setembre 2015. La prestigiosa revista britànica publica a una columna setmanal un article escrit per Andrew Jefford, que repassa la collita de Raventós i Blanc i la seva trobada amb Pepe Raventós. http://www.decanter.com/wine-news/opinion/jefford-on-monday-rebel-harvest-275876/
FOOD & WINE, Estats Units “Can Spain Rival Champgne? The sparkling wine of Spain, is known of being pleasant and inexpensive. But now one of its star producers is aiming to be among the best in the world” (el vi escumós espanyol es conegut per ser plaent i economic; pero ara un dels seus productors Estrella apunta a estar entre els millors del món)
The Wall Street Journal, 29-30 de juny de 2013. “Cava seeks to make a new name for itself” by Lettie Teague. La coneguda periodista sobre vins del més internacional diari del món, The Wall Street Journal, dedica una pàgina sencera a entrevistar al Pepe Raventós per parlar de Conca del riu Anoia. Lettie Teague destaca la importància d’aquesta nova futura denominación per posicionar els escumosos de qualitat en un nivell suficient que els permeti competir amb champagne; repassant tots i cadascun dels requisits vitivinícoles que donen significat a Conca del riu Anoia. Y acaba l’article (desprès d’explicar un testing d’escumosos del món on una persona es sorprèn pel preu elevat d’un cava), així: “And if it were chamagne and not cava? Well, that would be different, they said. At least one ex cava producer is hoping they’ll feel that way too, if the label says “Conca” instead.
De Nit entre els 20 d'Eric Asimov, october 18 Espanya produeix un oceà de cava barat, el vi escumós el consumeixen a tot el pais. Gran part d'ella es oblidabel, però aquest pál.lid rosat, es elegant, subtil i fresc, amb sabors equilibrats i persistents.
Wall Street Journal, Friday June 22, "Selling cava in the city" by Lettie Teague "his aim is to make more than just the greatest cava (the sparkling wine of Spain); he wants to produce "the best high-mineral-content sparkling wine in the world", and yes, that includes Champagne. (Though Mr. Raventós likens his wines more to Chablis)."
"Who needs champagne when a cava can be as good as this? Neal Martin De Nit 2009 93 puntosDe Nit: el espectacular 2009 De Nit (rose) tiene un casi hipnótico, pálido y perfectomatiz que vale la pena el precio por sí sólo! Una mezcla de variedades clásicas de cava,con un 5% de monastrell, que se obtiene de viñas de 30 a 40 años de la propia finca. Lanariz es muy sutil y muy bonita, con restos de agua de rosas y cereza Morello, todosperfectamente definidos y que te trasladan a este cava. En el paladar es fresco y tensoen la entrada. Un minimalista cava rosado que se basa en la frescura y el equilibrio másque en la deliberada intensidad de fruta. Es un cava delicado, bonito, armónico,sensual y seductor. Quién necesita champagne cuándo un cava puede estar así debueno??
Entrevista a Pepe Raventós, Sant Sadurní desde Nueva York. A mi lo que me ilusiona es la viticultura, la viña. Las bodegas son el acompañamiento del trabajo bien hecho en la tierra. Cuando entiendes que la protagonista es la naturaleza y no el hombre, abandonas el ego y te conviertes en un nature assistant, puedes ayudar a crear un vino más próximo al arte que al gran comsumo.
Celebración, Carme Ruscalleda, Ferràn Adrià y Joan Roca celebran con cava Elisabet, el medio siglo de vida del Motel Empordà. Los chefs catalanes con mayor proyección internacional, compartieon una de las mesas del Motel Empordà, en Figueres, Girona. Brindaron por el cincuenta aniversario del restaurante que consideran precursor de la vanguardia gastronómica catalana que ellos lideran.
Puntuacions Robert Parker Reserva Brut 2008, 90 puntos De Nit 2008, 91 puntos
Steven Spurrier, destaca el cava Gran Reserva de la Finca 2006. “Destaca por su agradable aroma a limón en nariz y flores blancas, muy sabroso y ligeros toques minerales. Perfecto para acompañar cualquier comida. Se recomienda su consumo entre el 2011 y el 2015”.
Andrew Jefford, considera como fabuloso, el cava Manuel Raventós 2002. Lo define como un cava envejecido, seco, elaborado con xarel·lo y parellada. Sugiere lima y tarta de manzana con avellanas.
Joshua Greene, crítico de vinos Italianos y cavas Españoles, cataloga como excepcional el cava L’Hereu Reserva Brut de Raventós i Blanc, puntuándolo con 92 puntos. Lo describe como un cava opulento, con notas minerales y con un discreto toque de cítricos como lima. Sus tonos oscuros al final le dan un toque salvaje, profundo.
El New York Times, destaca El Hereu Brut Reserva 2006 de Raventós i Blanc, y lo define como un cava suave y delicado, con aroma de hierbas y sabor afrutado.
De Nit, 92 puntos.L’Hereu, 92 puntos.92 puntos Tanzer para el cava Hereu de Raventós i Blanc 2007 y para el cava Raventós i Blanc de Nit 2007.La reconocida publicación internacional Wine Cellar, dirigida por el prestigioso periodista y criticao de vinos Stephan Tanzer, otorga a Raventós i Blanc la mas alta puntuación obtenida nunca por una cava en esta revista.El critico Josh Raynols de Internacional Wine Cellar publica sus notas de cata en el número del 10 de febrero de 2010.
T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.
Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc
Utilitzem cookies pròpies i de tercers pel funcionament de la web o l'anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Seleccioni les preferències que vulgui per continuar navegant.
Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.