De Nit

2017

“Buscant el color vaig trobar el Monestrell del Serral oest, que ens aporta complexitat sense perdre frescor” Pepe Raventós

De Nit

Parcel·la de Monestrell


Les vinyes de la Barbera, la Plana i el Viader tenen sòls profunds de textura franco-argilosa que ens donen frescor i elegància. La parcel·la del Monestrell, situada a les terrasses del Serral, marca amb la seva personalitat el De Nit.

(+) Veure l'apartat de viticultura

Collita 2017


Anyada de contrastos, plujosa fins a la brotació i dura degut a la sequera fins el final cicle. Verema de molt baixa producció però la planta ha recuperat l’energia pel seu bon desenvolupament vegetatiu.
Després d’una anyada 2016 amb la menor pluviometria registrada durant els últims 50 anys (283.5 mm) van arribar una tardor i un hivern esperançadors amb 320.8 mm de pluja. Desembre i gener van ser més aviat freds. Març i abril amb 124 mm de pluviometria van ajudar a la planta a tenir un bon desenvolupament vegetatiu. El dia 21 d’abril vam tenir una gelada en què vam perdre el 5% de producció a la Plana i a el Llac, però no va afectar la vinya del Noguer.
Després van arribar uns mesos durs de sequera fins la verema. Des d’inicis de maig a inicis de verema només van ploure 4 dies entre 10 i 15mm, seguit de dies de vent.
La pluja del 8 d’agost va donar energia als xarel·los pel final de la maduració. El cicle vegetatiu va ser curt i vam començar la verema més aviat que mai. La verema de la finca la vam acabar el 30 d’agost amb el xarel·lo de la vinya del Noguer. Va ser sana amb vins concentrats, rodons i amb bona acidesa. La planta s’ha recuperat de l’anyada 2016 i presenta un bon vigor per la nova campanya.
Durant l’any agrícola hem tingut una pluviometria de 448 l/m2 (la mitjana 20 anys és de 525 L/m2) i la temperatura mitjana ha estat de 15,5 ºC (mitjana és de 15.2 ºC).

Mapa interactiu de
De Nit
2017


Xarel·loVeremat a partir del 21 d’agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
MacabeuVeremat a partir del 10 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.
ParelladaVeremat a partir del 28 d'agost. Plantat en vas entre 1969 i 1989.
MonastrellVeremat el 18 d'agost. Plantat en vas el 1974.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Monastrell

Varietat negra mediterrània, de brotació tardana i sensible a malalties fúngiques. Des del 2006 l’utilitzem en el cupatge del De Nit, al qual aporta complexitat aromàtica, sedositat i estructura en boca, a part del toc elegant de color.

Fitxa producte

Formats disponibles


Els altres vins escumosos


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació, o bé conèixer com canviar la configuració, prement en Més informació.