Manuel Raventós Negra

Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc

2013

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Manuel Raventós Negra
2.560 botelles

Cupatge personal


Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Manuel Raventós 2013 reinventa el cupatge de l’anyada 2012.  Desprès de realitzar dos anyades consecutives (2011, 2012) amb un cupatge mono-varietat Xarel·lo.

Manuel Raventós 2013 es desmarca amb un cupatge de varietats autòctones de contrastos, la varietat blanc Xarel·lo (40%) i la nova incorporació de la varietat negre Sumoll (60%). Tot el raïm prové 100% de la nostra finca.

Collita 2013


Fresca i humida. Excel·lent anyada, amb maduracions llarguíssimes i sanes, com fa més de 30 anys.
 
Anyada exigent, fresca i amb un gran potencial per l’envelliment. Un cicle que recorda els de fa 30 anys, quan collíem els Macabeus després de Fires a Sant Sadurní i els Xarel·los a finals de setembre. Una tardor humida i un hivern fresc i sec amb la presència d’algunes pluges esporàdiques. Un inici de la primavera molt fresc i humit amb pluges al març i al maig. Un final de la primavera fresc i sec, així com un estiu meteorològic curt, van provocar un desenvolupament vegetatiu lent. Vàrem començar la verema el 19 d’agost. Uns mesos d’agost i setembre sense cops de calor amb una temperatura estiuenca moderada van contribuir a una lenta i bona maduració de les diferents varietats.
 
Durant l’any agrícola vàrem tenir una baixa pluviometria de 605 L/m2 i la temperatura mitjana va ser de 14,7 ºC, sense temperatures extremes.

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2013


Xarel·loVeremat 25 setembre. 4.362 kg/ha. 

 

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos


Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc