Manuel Raventós Negra

Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc

2016

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Manuel Raventós Negra

Cupatge personal


Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


 

Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

 

 

El 2013 va reinventar el cupatge, i després de diversos anys experimentant amb la varietat Sumoll, li va afegir un percentatge d'aquest raïm al Xarel·lo. En aquesta nova anyada 2016, Manuel Raventós -creador i escumós- torna a reinventar-se: Un cupatge de Xarel·lo i Macabeu; trobarem un vi més voluminós, tornant a anyades anteriors

Collita 2016


Anyada sorprenent: la més Baixa pluviometria des de que en tenim dades (1950) i magnífics equilibris

 

La verema va tenir una qualitat sorprenent i uns equilibris molt bons de sucres, acidesa i estructura degut a la concentració del raïm per la falta d’aigua. Les produccions van ser baixíssimes. Les varietats que es van adaptar millor a la sequera van ser la Xarel·lo i la Sumoll.

 

Durant l’any agrícola vàrem tenir una extrema sequera amb una pluviometria de 283,5 L/m2 (la mitjana dels últims 20 anys és de 521 L/ m2) i la temperatura mitjana va ser de 15,4 ºC (la mitjana dels últims 20 anys és de 15,2 ºC).

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2016


Xarel·loVeremat 5 setembre. 3.000 kg/ha. 

 

Macabeu 5.300kg/ha veremat el 24 de setembre

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Fitxa producte Puntuacions

Els altres vins escumosos


Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc