De Nit

2021

“Buscant el color vaig trobar el Monestrell del Serral oest, que ens aporta complexitat sense perdre frescor” Pepe Raventós

De Nit

Collita 2021


Extremadament seca i temperada. 

 

Després d’una anyada 2020 amb record de pluviometria, el cicle va començar amb les reserves d’aigua dels sòls ben plenes. Tot el cicle va ser escàs de pluja i les temperatures habituals, amb un hivern fred i primavera temperada sense onades de calor. Les reserves del cicle anterior i la bona estructura dels sòls van ajudar a que les plantes tinguessin una bona boratada i un bon desenvolupament vegetatiu sense cap pressió de fongs. L’onada de calor va arribar a inicis d’estiu i es va allargar el mes de juliol. Vam tenir una baixada de producció degut la sequera, una verema sana i concentrada. Durant tot l’any agrícola vam tenir una alta pluviometria de 326  mm (la mitjana dels últims 20 anys és de 517,8 mm. La temperatura  mitjana va ser de 15,2 °C, similar a la mitjana dels últims 20 anys).

 

Comencem cicle amb sòls plens d'aigua que va ajudar a un bon desenvolupament planta. Verema clàssica i excepcional.

Mapa interactiu de
De Nit
2021


Xarel·loVeremat a partir del 30 agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
MacabeuVeremat a partir del 18 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.
ParelladaVeremat a partir del 08 setember. Plantat en vas entre 1969 i 1989.
MonastrellVeremat el 14 de setembre. Plantat en vas el 1974.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Monastrell

Varietat negra mediterrània, de brotació tardana i sensible a malalties fúngiques. Des del 2006 l’utilitzem en el cupatge del De Nit, al qual aporta complexitat aromàtica, sedositat i estructura en boca, a part del toc elegant de color.

Fitxa producte Puntuacions

Els altres vins escumosos


Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc