De Nit

2022

“Buscant el color vaig trobar el Monestrell del Serral oest, que ens aporta complexitat sense perdre frescor” Pepe Raventós

De Nit

Collita 2022


Un any càlid  sec, amb un raïm molt sa.

Un any càlid, amb forta sequera, que ens va portar molt baixes produccions i raïm saníssim, per l'escassa pressió de fongs. Un any en què la sequera ha estat la protagonista del cicle vitícola (357 mm de pluviometria, quan la mitjana són 520mm). Això ha provocat que els raïms no es desenvolupin com altres anys i la planta no ha produït tant de fruit a causa de la manca d'aigua, comportant unes pèrdues d'aproximadament el 20%. Les parcel·les amb més hores de sol han estat les més castigades. Anys extrems ens donen uns raïms molt concertats que mantenen un equilibri molt bo d’acidesa: acidesa molt alta en plana maduració.

 

Verema avançada a causa de la llarga onada de calor. Baixada de producció sobre el 20%, però un raïm molt sa.

Mapa interactiu de
De Nit
2022


Xarel·loVeremat a partir del 17 agost. Plantat en vas i emparrat entre 1974 i 1990.
MacabeuVeremat a partir del 11 d'agost. Plantat en vas i emparrat entre 1982 i 2000.
ParelladaVeremat a partir del 02 setember. Plantat en vas entre 1969 i 1989.
MonastrellVeremat el 1 de setembre. Plantat en vas el 1974.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Monastrell

Varietat negra mediterrània, de brotació tardana i sensible a malalties fúngiques. Des del 2006 l’utilitzem en el cupatge del De Nit, al qual aporta complexitat aromàtica, sedositat i estructura en boca, a part del toc elegant de color.

Fitxa producte Puntuacions

Els altres vins escumosos


Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc