De la Finca

2020

De la Finca prové d'una de les nostres vinyes més històriques, plantada en vas el 1964: la Vinya dels Fòssils.
De la Finca

Collita 2020


Verema de molt baixa producció per culpa de les fortes pluges. Hi va haver forts temporals a la tardor i hivern que a la Conca del Riu Anoia ens van donar una bona pluja per omplir els terres i nova fer danys materials.

Però la primavera va continuar sent molt plujosa, i la pressió de míldiu no es va poder controlar, amb unes pèrdues entre un 50 i 70% de la producció segons la parcel·la. Gràcies a tècniques d'agricultura biodinàmica i fitoteràpia, les pèrdues no van ser pitjors. Tot i això, a la zona la mitjana de pèrdua de producció va ser d'un 70%. La pluviometria va estar per sobre de la mitjana amb 743mm i la temperatura mitjana ha estat càlida de 14.5ºC,1ºC superior a la mitjana. Una verema que recordarem sempre com la verema del silenci -que va acompanyar la terrible pandèmia-. El míldiu la va convertir en una de les veremes més buscades a la Conca del riu Anoia. Tot i les dificultats de l'anyada, el raïm mostrava un bon equilibri, bona concertació i molt bona acidesa.

"Malgrat això, el 2020 farem poc, però excel·lent vi; L'escassetat d'aquesta anyada i la bona qualitat dels vins pot fer que es converteixi en l'anyada més buscada!" Pepe Raventós

Macabeu, Xarel·lo i Parellada


Les plantes de la Vinya dels Fòssils procedeixen de la selecció massal que va portar a terme Manuel Raventós Domènech el 1888. Creador de la fórmula de l'escumós del Penedès en combinar les tres varietats autòctones, Macabeu, Xarel·lo i Parellada, Manuel Raventós també va experimentar amb la plantació de petites parcel·les per separat: d'aquelles que els ceps donaven millor raïm, en seleccionava els sarments per a noves plantacions.

Mapa interactiu de
De la Finca
2020


Xarel·loVeremat a partir del 08 de setembre. En vas des de 1964 i emparrat al 2002
MacabeuVeremat a partir del 20 setembre. Emparrat des de 1994.
ParelladaVeremat a partir del 14 Setember. En vas des de 1984.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte Puntuacions

Els altres vins escumosos


Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc