More

Un compromís amb una tradició vitícola centenària


Uns requisits estrictes de Vitivinicultura que ens ajudin a transmetre i conèixer millor la nostra tradició vitícola, la força de la nostra terra, les tipicitats dels nostres raïms i les característiques dels nostres sòls. I el màxim rigor en l'elaboració amb el mètode clàssic.

L’any 2011 vàrem començar a arrencar les varietats foranies i, en l’actualitat, tenim a la finca

Xarel·lo, Macabeu, Parellada, Monestrell, Bastard Negre, Sumoll i Xarel·lo Vermell

Són varietats adaptades molt bé a la nostra climatologia; raïms que amb el pas del temps i de les generacions, són l’essència del nostre terrer.

Varietats poc terpèniques que cedeixen el protagonisme a l’anyada, i al sòl on es conreen. Així, amb Conca del riu Anoia oferim al món vins escumosos amb un profund caràcter mineral.

La vinya és la planta que tanca tot el cercle de la nostra granja

El nostre avantpassat, l’any 1880, Manuel Raventós Domènech, ja experimentà amb la plantació de petites parcel·les per separat; va ser el creador de la fórmula de l’escumós del Penedès basada en les tres varietats autòctones Macabeu, Xarel·lo i Parellada.

En aquesta granja cuidem les nostres terres i animals amb medicines homeopàtiques o preparats orgànics; i fem servir adobs animals i vegetals de la pròpia granja.

És una finca autosuficient on es combina l'agricultura amb la ramaderia en un cercle vital: sòl, clima, planta, animals

Existeixen molt poques finques d’una peça amb celler i vinya tan a prop; i on al bell mig de les vinyes hi viu el viticultor.

Per aconseguir la màxima autenticitat i la recuperació de la pagesia penedesenca, on l’home, animal i planta conviuen en un ecosistema tancat

Cada anyada és diferent i volem reflectir-ho en el caràcter dels nostres vins:

donant sempre prioritat a la natura i els seus cercles vitals.

El repòs mínim de 18 mesos sobre lies confereix als nostres escumosos un equilibri òptim entre expressió d’origen i de les vinyes, expressant el 100% les característiques del nostre terrer.

Durant la criança les bombolles s’afinen, s’integren al vi essent més petites i agradables. També es produeix l'autòlisi dels llevats que aporten diferents molècules donant cremositat i volum als nostres escumosos.

Un compromís amb els nostres orígens


Manuel Raventós Domènech va viatjar incansablement per totes les regions vinícoles d’Europa; especialment per la Xampanya. Va escriure memòries de tots els seus viatges i en elles trobem frases i pensaments que podrien ser actuals,

totes elles reivindicaven l’immens potencial del nostre terrer per elaborar vins escumosos:

“Les cases de la Champagne volen defensar que no hi ha cap vi al món que pugui fer un vi escumós millor, ni tan bo com el Champagne. Això és del tot inversemblant, perquè fora molta casualitat que l’invent casual de Dom Perignon, s’hagués escaigut precisament on hi ha el vi millor per escumós”


Escrit l’any 1928 "III Volum dels Viatges d’estudi"
Manuel Raventós Domènech

Geologia de la Conca del riu Anoia


Els nostres sòls tenen una particular historia geològica que comença fa 40 milions d’anys quan es va produir el xoc entre les plaques continental i africana i com a conseqüència es formen les principals cadenes muntanyoses d’Europa i de Catalunya: El Pirineu, Pre-Pirineu, Litoral i Pre-litoral.

Desprès, fa 20 milions d’anys es separa Còrcega i Sardenya del continent i es crea la fossa del Vallés Penedès. Per aquell temps aquesta vall estava coberta pel Mar Mediterrani i va continuar així durant 4 milions d’anys més, fins fa menys de 16 milions d’anys.
Aleshores es produeix la dessecació definitiva de l’estuari de l’Anoia, deixant infinitat de vida marina carbonatada (fòssils) a l’interior de la nostra roca mare calcària; atorgant als nostre sòls una personalitat única.

Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc