More
La influència del riu en els nostres sòls és clau. Els converteix en els idonis per fer els nostres vins d’expressió salina
Treballem la terra amb cavall, recuperació de la tracció animal
La nostra filosofia és respectar al màxim l’equilibri de la finca
El llac ens ajuda a mantenir l'acidesa dels nostres raïms

La influència d’un riu


El riu Anoia, el turó del Serral, el llac de
Raventós i Blanc i els boscos de la nostra finca han forjat uns trets edafològics i una climatologia únics

Uns elements que s’emmarquen en les particularitats d’allò que anomenem la Conca del riu Anoia, una denominació evocadora d’un tros de món petit i concret –unes 7.000 hectàrees entre les muntanyes de Montserrat i les serralades Litoral i Prelitoral–, on neixen tots els nostres vins.

Anar al mapa interactiu de la Finca

L’experiència acumulada de més de vint generacions cultivant les mateixes terres ens permeten un coneixement exhaustiu i detallat de cadascuna de les nostres vinyes

Cada vinya està dividida en parcel·les, fins a sumar un total de 44 parcel·les, cadascuna amb una identitat pròpia.

Mapa interactiu de les
vinyes de la nostra Finca


Clos del Serral
La vinya més alta
Costers del Serral | Vinya dels Fòssils
Les Barberes | Oliveres
El llac
La Plana
Travesseres | Gran

Clos del Serral

Aquesta parcel·la, situada a la vessant nord del Serral entre el Bosc i el Llac, a una altura de 170-185 metres, ens dóna un mesoclima fred i humit, molt propici per a maduracions lentes i mantenir una acidesa elevada. Sòls calcaris poc profunds de textura sorrenca-llimosos, d’origen marí del període del Miocè, amb alt contingut de fòssils que ens donen vins minerals i marins. Al Clos del Serral hi trobem els Xarel·los més vells de la finca.

La vinya més alta

Situada a la parcel·la més alta del turó del Serral (a 199-205 m altura), sòl calcari de textura llimo-sorrenca amb un alt contingut pedregós d’origen sedimentari del període del Pliocè sobre les terres d’origen marí del Miocè. L’alt contingut de pedres ens dóna un bon drenatge d’aigua. És la parcel·la amb el mesoclima més càlid de la finca, on hi tenim plantat el Xarel·lo i el Sumoll per Textures de Pedra.

Costers del Serral | Vinya dels Fòssils

Vinyes situades a la vessant sud/sud-est del Serral (a 163-197 m altura), amb sòl calcari d’origen marí del període Miocè amb alt contingut de fòssils marins que ens aporten mineralitat i salinitat. Aquí hi tenim diferents textures de sòls, dins d’un mesoclima càlid i sec, on hi tenim plantades les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada pel cupatge de la Finca i Bastard Negre per Textures de Pedra.

Les Barberes | Oliveres

Situades a la part més baixa de la vessant sud del Serral (a 157-179 m altura), orientades cap al sud, amb sòls calcaris profunds de textura argilo-llimosa d’origen sedimentari del riu Anoia sobre el sòl d’origen marí del període del Miocè. Sòls amb gran retenció d’aigua on hi trobem el Macabeu, Xarel·lo i la Parellada pels escumosos Blanc de Blancs i De Nit.

El llac

Son les vinyes que voregen el llac (a 140-156 m altura), amb sòls calcaris profunds de textura franco-argilosa de sedimentació del riu Anoia sobre sòls d’origen marí del període del miocè. Mesoclima fred i humit influenciat pel llac, que li dóna unes singulars característiques al Xarel·lo plantat en vas fa més de 40 anys. Parcel·la destinada al Blanc de Blancs.

La Plana

On hi trobem les vinyes més baixes de la finca (a 135-151 m altura) orientades al nord, sense pendent, i amb sòls calcaris profunds de textura franco-argilosa de sedimentació del riu Anoia sobre sòls d’origen marí del període del miocè. El mesoclima és fred i hi trobem plantats el Macabeu i Xarel·lo per Blanc de Blancs i De Nit.

Travesseres | Gran

Situada a la zona més baixa de la vessant nord del Serral (a 153-167 m altura), amb sòls calcaris poc profunds d’origen sedimentari del Riu Anoia sobre els sòls d’origen marí del Miocè on hi trobem sòls amb diferents textures. Mesoclima fred on hi tenim plantat el Xarel·lo en vas pel Blanc de Blancs i De Nit.

Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc