More

Al segle XXI, a Raventós i Blanc continuem fidels a l’esperit dels nostres antecessors, respectant les varietats autòctones, perfectament adaptades a la nostra climatologia, i la producció en petites parcel·les

Mapa interactiu de les
varietats de la nostra Finca


Xarel·loVeremat a partir del 12 de setembre. Emparrat al 2002.
Xarel·lo vermellVeremat a partir del 14 de setembre. Emparrat en el 2002.
SumollVeremat a partir del 10 octubre. Emparrada des del 2002.
ParelladaVeremat a partir del 10 d'octubre. En vas al 1957.
MacabeuVeremat a partir del 6 de setembre. Emparrat des de 1994.
MonastrellVeremat el 10 de setembre. Plantat en vas el 1974.
Bastard negreVeremat a partir del 10 de setembre. En vas en el 1974.
Malvasia de Sitges

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Xarel·lo vermell

Germana de la Xarel·lo i gairebé desapareguda, és una varietat de pell rosada, rústica en agricultura i de lenta maduració, que conserva molt bé l’acidesa i permet elaborar vins frescos, voluminosos i estructurats com a base per als escumosos de llarga criança.

Sumoll

Varietat autòctona negra, gairebé desapareguda i que estem recuperant. Complicada en treballs agrícoles, mitjanament vigorosa i d'alta producció s'adapta a la perfecció al nostre clima mediterrani. Els seus vins solen ser de baixa intensitat colorant, frescos i rústics. Vinificats com a blanc de negre ens dona vins amb bona estructura, elegants, baix pH i una acidesa magnífica per als escumosos de llarga criança.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Macabeu

Varietat delicada i molt versàtil que necessita una viticultura de màxima precisió per aconseguir-ne la millor expressió. De cicle curt, es la primera varietat veremada a la finca. Una mateixa varietat dins una mateixa finca, que segons la seva situació ens dóna dues expressions diametralment diferents gràcies a l'orientació, al sòl i al material vegetal.

Monastrell

Varietat negra mediterrània, de brotació tardana i sensible a malalties fúngiques. Des del 2006 l’utilitzem en el cupatge del De Nit, al qual aporta complexitat aromàtica, sedositat i estructura en boca, a part del toc elegant de color.

Bastard negre

És la varietat negra que històricament predominava a la finca. Que no cal confondre amb el Bastardo Atlàntic. El Bastard prové segurament del Bastardo Nero plantat a Sardenya, i que es va anar estenent per la península fins a La Rioja on s’anomena Graciano.
La nostra vinya de Bastard negre es va plantar el 1974, i el material vegetal és una selecció massal de la finca. És una varietat que manté molt bé l’acidesa, de pH baixos, i és interessantíssima per a l’elaboració de vins escumosos de llarga criança si es vinifica com a blanc de negres.

Malvasia de Sitges

Variedad autoctona casi desaparecida que estamos recuperando. Es un variedad vigorosa, sensible a hongos como oidium y de baja produccion nos da uvas con maduraciones completas con una alta acidez natural, alto potencial de azucares, muy aromatica y volumen. La acidez persistente y volumen en suelos arcillosos nos aporta frescor, complejidad y volumen en nuestros espumosos.

Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc