More

Pepe Raventós


Viticultor i apassionat de la natura

Dinàmic, enèrgic i amant del món del vi i la viticultura, Pepe Raventós s’incorporà a Raventós i Blanc l'any 2001, però la seva vinculació al món del cava es remunta a quan era petit i passava els estius veremant a Sant Sadurní, on han viscut vint-i-una generacions de la seva família, des de finals del segle XV.
La seva vida ha estat marcada pels treballs socials, però sobretot pel vi. Des de molt jove va compartir hores de treball al camp a Saint Emilion, aprenent a elaborar negres. Va adquirir experiència en l’elaboració de vins treballant amb Didier Dagueneau a Pouilly-Fumé, al Loira; Nicolas Chiquet a Dizy, a la Xampanya, i Jean-Patrick Merignac a Saint Philippe d'Aiguilhe, a Bordeus.
Apassionat de la natura, dels animals i de la granja, busca l’excel·lència en tot el que fa. Home de grans conviccions, lluitador i somiador, el seu dia a dia adquireix sentit perquè sap que està treballant per a les generacions futures.

L’objectiuPerseguir i atrapar el somni del seu avi


Compromès i mogut per situar Raventós i Blanc en el més alt nivell d’elaboradors d’escumosos del món. Té una il·lusió, que els vins de Raventós i Blanc tinguin nom propi. Incansable, treballa per donar prestigi i personalitat pròpia als escumosos d’aquesta zona.

“No volem fer vins perfectes, si no autèntics"

Un nou repteL’any 2012 decideix que Raventós i Blanc abandoni la DO Cava


Al mateix temps, decideix crear Conca del riu Anoia, perquè creu cegament que existeix una oportunitat per a vins com els nostres, sincers, fruit d’una finca, d’un clima concret, d’unes varietats autòctones i d’una viticultura exigent, precisa i respectuosa.

“Crec que cada generació ha de començar des de zero, seguint el seu somni, no fent les mateixes coses que ha fet sempre"

Conca del riu AnoiaEl somni d’una nova Denominació d’Origen


Està convençut de poder oferir quelcom únic i irrepetible, si es treballa amb honestedat i esforç des de la vinya fins a la fase d’embotellament. Ni millor ni pitjor, però únic:

“Gràcies al nostre clima, varietats tradicionals, geologia i tradició mil·lenària, en aquesta zona, la vall del riu Anoia, es poden elaborar els escumosos més autèntics del món”

Manuel Raventós


Enòleg de Raventós i Blanc - Vintena generació

És el més gran dels onze fills de Josep Maria Raventós i Blanc i Isabel Negra i Valls. Es va criar i va créixer a la casa pairal de Can Codorníu, a Sant Sadurní d'Anoia. Va estudiar a l'escola Sant Josep de Sant Sadurní i, més tard, va anar a Barcelona a finalitzar els estudis de batxillerat. És enginyer agrònom, en l'especialitat d'Indústries Agràries, per la Universitat Politècnica de Madrid, i diplomat en Enologia pel Consell Superior d'Investigacions Científiques.
Els inicisLa seva activitat professional començà allunyat de Can Codorníu


Col·laborant en la creació de diverses empreses pioneres al delta de l'Ebre (horticultura i arròs per a llavor, drenatges i infraestructures agrícoles, logística i distribució de productes refrigerats i congelats), a les quals actualment encara hi continua vinculat.

Nou projecteEl 1986 funda, amb el seu pare, Raventós i Blanc


Un celler creat per donar sentit a una finca i per donar continuïtat a la història d’una família. Juntament amb el seu pare, va pensar en un concepte de màxima proximitat entre natura i home, que recuperés la idea de pagesia catalana. Al cap de pocs dies de fundar l'empresa, el seu pare mor i es queda sol al capdavant d'aquest celler.
Els inicis vénen acompanyats d'una gran tristesa, però al seu torn estan plens d'il·lusió i entusiasme. Amb el suport de la seva mare, germans, oncles i amics de tot Espanya, aconsegueix llançar al mercat el primer cupatge del seu creador: el cava Josep Maria Raventós i Blanc.

Els fonamentsManuel Raventós crea, als anys 90, el primer cava de finca


Durant els anys noranta ha de lluitar fort per redreçar el celler; la difícil situació econòmica i problemes interns fan que Manuel es vegi forçat a vendre la propietat que Raventós i Blanc tenia a Bordeus, el Chateau d'Aiguille, i la casa pairal de Can Codorníu (que li pertanyia com a hereu de la família Raventós).
Avui dia continua al capdavant d'aquest celler, fidel a les seves idees, viatjant arreu del món, fent tastos i preparant cada nova anyada amb la mateixa il·lusió del seu primer cupatge.

Descobreix més sobre Raventós i Blanc!


T'expliquem les anècdotes i novetats que passen a cada racó de la finca.
Des del celler fins a la granja.

Subscriu-te

Si vols viure el dia a dia a la finca
Segueix-nos a @raventosiblanc