Lectura de vins

“Hi ha més filosofia i saviesa en una ampolla de vi, que en tots els llibres.” Louis Pasteur.

Tot i estar força d’acord amb el que predicava Louis Pasteur, també creiem en la màgia dels llibres.

No s’és un veritable aficionat al vi sense un bon celler (ple) de publicacions. Sovint escollir un llibre sol ser una recerca complicada, entre mils de gèneres, autors i títols. Per això, i per tots els amants del binomi vi i lectura, us volem facilitar la tasca fent un petit recopilatori dels 3 llibres – recentment publicats -, que tot #WineLover hauria de llegir.

Esperem que us siguin ben útils per ampliar la carta als reis, per Nadal, per regalar, per l’amic invisible o simplement perquè sí.

1. “Los Nuevos Viñadores” de Luis Gutiérrez

Gutiérrez és l’especialista en vins espanyols més influent a l’actualitat i representant a Espanya de la publicació líder mundial del sector: “The Wine Advocate”, fundada per Robert Parker.

El llibre, amb pròleg del mateix, és un relat sobre 14 viticultors espanyols, la seva història personal i el seu esforç per recuperar les millors vinyes i varietats autòctones de cada regió. Aquest grup de viticultors – entre els quals hi trobem a Pepe Raventós- representen la gran diversitat del vi espanyol, el present i el futur. Segons el mateix Luis “són una nova generació de viticultors que estan fent alguns dels millors vins d’Espanya.

El llibre, que va ser publicat fa un any en castellà, ja té també la seva edició en anglès.

2. “Natural Wine: An introduction to organic and biodynamic wines made naturally” d’Isabelle Legeron.

Isabelle Legeron coneguda com a “That crazy french woman”, és l’única dona francesa amb el títol de Master of Wine i, una de les veus més importants, reconegudes i escoltades al món dels vins naturals. És creadora també de la Raw Wine Fair, una de les fires de vins naturals més influents de l’actualitat. Si voleu descobrir-ne els secrets de l’última edició, ho trobareu tot al nostre blog.

L’autora és una clara defensora del moviment dels vins naturals. Al relat ens revela perquè els millors i més autèntics vins són aquells elaborats de forma natural. Es tracta d’una guia genial si us voleu iniciar en el gran món i consum dels vins naturals.

3. “Wine Revolution. The world’s best organic, biodynamic & natural wines” de Jane Anson.

Jane Anson és corresponsal a Bordeus de Decanter i una de les poques escriptores de vins que, segons Elin McCoy, columnista de Wine & Spirits Magazine, captura l’essència d’allò que escriu, amb entusiasme i autoritat. La publicació és brillant i oportuna. Un relat essencial del món actual del vi orgànic, biodinàmic i/o natural on es destaquen elaboradors, passions i ampolles amb una sensibilitat i estil característics.

Fullejant pel seu interior, trobareu un extens relat sobre Raventós i Blanc i Pepe Raventós. Així doncs, si sou d’aquells aficionats que sempre us heu preguntat on s’amaguen tots els vins artesanals, llegiu aquest llibre que, no només us ho explica, sinó que també els hi dona vida amb històries i idees gastronòmiques.

Per últim, i per oferir una alternativa menys tècnica i més lúdica:

4. Golf & Wine”.

Golf & Wine ofereix una perspectiva sorprenent dels millors  i més exclusius cellers i camps de golf d’Espanya. Més de 200 imatges ens mostren una renovada visió de dos mons aquí relacionats. Es tracta d’un extraordinari viatge fotogràfic que capta un punt de vista desconegut i que captivarà als amants del golf, l’arquitectura i del bon vi. Si en sou un exemple, deixeu-vos portar per aquest regal visual. Ens hi trobareu al capítol de Catalunya!

No hi ha regal millor que un llibre. I vosaltres, quin decidiu endur-vos a la maleta d’aquest Nadal?

A llegir s’ha dit!

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.