New York Wine Experience

Tornar allà on durant 5 hiverns va viure el Pepe i la seva família i en un marc incomparable: la New York Wine Experience, l’esdeveniment vitivinícola probablement més important del món.

Fa just un any parlàvem de vins naturals, de la Raw Wine Fair i de Nova York, la ciutat que ens té a tots el cor robat. Sembla ben bé la ciutat ens cridi i que tot sigui tornar a Manhattan, perdre’ns entre gratacels i fer durar fins l’endemà el cafè per emportar.

Però en tornar a la ciutat i obrir la maleta, hi tenim un vi, el De la Finca; el primer espumós espanyol capaç d’haver enamorat el paladar d’aquests crítics de vins i ser a la New York Wine Experience. Amb molt d’orgull, podem dir que Raventós i Blanc és i  serà sempre el primer celler espanyol d’espumosos convidat a la fira.

The New York Wine Experience és el punt de reunió anual de les millors bodegues i enòlegs del món; organitzat per la prestigiosa revista americana Wine Spectator des de fa 38 anys.

Aquí és on es troben els grans clàssics i els més preuats vins de totes les regions vitícoles; els consumidors i col·leccionistes de vins americans no es perden la ocasió de tastar allò més exclusiu.

I, així, a l’hotel Marriott Marquis, enmig de l’incomparable Times Square, vam barrejar-nos entre els “grans” durant 3 dies de ritme frenètic.

El primer dia començava enmig d’una meravellosa posta de sol. A les 6 de la tarda, quan tothom surt de la feina i es disposa a tornar a casa, nosaltres estàvem convençuts de formar part dels millors cellers del món.

Durant 72 hores, vàrem donar a tastar el nostre De la Finca als paladars més exigents i ben formats d’Amèrica i d’altres continents. De la Finca s’ha convertit en un clàssic, un clàssic modern, atrevit  i que ha trencat esquemes en un esdeveniment on mai abans un celler d’escumós espanyol havia sigut convidat.

Un signe més, pot ser, de que Conca del riu Anoia va tenir un perquè i té un futur, una raó de ser: demostrar al món que hi ha alternatives al champagne absolutament úniques i autèntiques, amb tipicitat i caràcter trencador.

The New York Wine Experience és sempre una gran oportunitat  per provar els vins de referència, collites excepcionals dels millors “vinyarons”, així com descobrir noves icones.

Una gran experiència que en una ciutat com aquesta sembla no tenir fi. Nosaltres, la continuem als restaurants més de moda i autèntics de la urbe com el hawaià Noreetuh, ubicat a l’East Village. Gran nombre de crítiques el posicionen en el primer lloc dels restaurants de menjar hawaià de Nova York, aneu-hi si mai visiteu la metròpoli.

Un dels altres de la llista dels nostres destacats és l’Atoboy, de cuina coreana i situat al Nomad. El gestiona un matrimoni, el xef Junghyun Park i Ellia Park. Junghyun havia treballat prèviament al restaurant també coreà Jungsik, guardonat amb dues estrelles Michelin. La cuina típica d’inspiració coreana en plats ideals per compartir, no us deixarà indiferents!

Per acabar amb la recomanació culinària, un francès. La Frenchette dels xefs Lee Hanson i Riad Nasra, al barri més “trendy” de la gran manzana: Tribeca. El crític culinari Pete Wells al The New York Times, el qualifica com a irresistiblement agradable i la cuina com a  creativa. Si us hi deixeu caure, no us oblideu de fer un cocktail a la barra i de tastar un postre tradicional, genials!

Tots tres tenen entres 1 any i 3 mesos de vida; tots ells amb unes cartes de vins fantàstiques;  tots tres extremadament recomanables!

Restaurant Altoboy  / Restaurant La Frenchette

Ens enduem a la maleta la convicció que al món hi ha vins autèntics i impressionats però que el poder de Conca del Riu Anoia rau en el sentiment d’arrelament. Quanta més distància poses al teu origen, més l’estimes i el valores. I més ens valoren.

Nova York, no cal dir que tornarem!

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.