Verema Solidària a la finca


Un hivern decisiu per a les nostres vinyes

2023, un any de contrastos

El bateria de Coldplay visita Raventós i Blanc

El Futuro Viñador, mirant el passat per repensar el futur

La primavera omple de vida la finca

Esforç, feina ben feta, amor per la vinya i la viticultura i la voluntat d’ajuntar la nostra passió- la nostra feina – amb una iniciativa solidària.

Aquests són els principals motius pels quals aquest diumenge 17 de setembre vam ser els amfitrions de la iniciativa Verema Solidària, que vincula vi, solidaritat i sensibilitat social.

Així, després de col·laborar-hi activament durant la primera edició l’any passat a Finca Parera, enguany volíem anar més enllà.

Vam planificar una jornada intensa on les famílies es van sentir benvingudes i, on tothom – a més d’aprendre de viticultura, biodinàmica i biodiversitat i passar una molt bona jornada- es va sentir solidari i va aprendre una mica més d’algunes de les situacions socials desfavorables existents en el nostre entorn més proper.

Més de 250 persones es van posar el barret de veremadors solidaris per col·laborar amb una fabulosa iniciativa. Tots ells van poder veremar El Clot de les Comes Alta, vinya de Xarel·lo plantada el 2002 amb orientació sud-est i en espatllera, que vam guardar especialment per l’ocasió; la companyia de sommeliers i experts del món del vi van facilitar la tasca.

Entre tots vam fer del matí una agradable passeig per la finca farcit de petites i inspiradores xerrades descobrint amb enòlegs i biòlegs els principis de la biodinàmica, les pràctiques i tècniques que estem recuperant en biodiversitat per tal d’aconseguir un equilibri amb l’ecosistema i la nostra finca i els secrets de la nostra granja.

Com a punt final de la visita, els participants van tenir l’oportunitat d’aprendre de primera mà dels representants de les entitats beneficiàries dels fons que entre tots hem contribuït a recaptar: Mas Albornà, del Penedès, i Fundació Astrid 21, de Girona-Empordà.

Mas Albornà amb el programa Senectus té per objectiu la millora de la qualitat de vida de les persones que s’acosten a la jubilació i Construint oportunitats d’Astrid-21 treballa des d’un itinerari personalitzat per la inclusió laboral dels joves.

Tots vam poder gaudir d’ un tast de vins, caves i escumosos protagonitzat per elaboradors del  Penedès sota el nostre roure i de l’espectacle de veure grans i petits gaudint trepitjant el raïm collit.

La jornada no podia acabar millor, dinar de germanor i final de festa musical.

Va ser un diumenge immillorable en família, equip i solidaritat.

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.