Fer vi

La Verema 2019 al Clos del Serral

Fer vi és, probablement el millor que ens ha pogut passar. El millor coneixement que ens han transmès els nostres avantpassats i el millor record que podem deixar als nostres successors. Fer vi és connectar amb la terra i seguir el seu ritme i, la terra no és més que el nostre terroir. Fer vi som tots nosaltres. Fer vi és un mes intens de verema però també tot el que se’n resulta. Fer vi és festa, emoció, natura, ritme, viatjar i descobrir. Fer vi és mantenir el que es feia 21 generacions enrere. Fer vi és viure. I, nosaltres, vivim intensament.

Fer vi també és verema i volem explicar-vos la d’enguany a la finca Raventós.

A trets generals, la verema 2019 ha sigut tardana però excepcional, de les més sanes que recordem a la finca, molt concentrada i de bons equilibris– entre 10,8% de grau alcohòlic i 5.1 g/l d’ acidesa total sulfúrica-.

El cicle ha ha anat una mica endarrerit respecte d’altres anys degut al fred que va fer mentre brotava la planta a principis d’abril. Tot i això, la producció ha sigut molt bona gràcies a la bona pluviometria del 2018 i al bon treball de sòls.

Cada verema embotellem un any de vida i, per això, volem explicar-vos, des de l’inici, com neix Mas del Serral 2019.

El dia escollit fou dimecres 5 de setembre, just un any més tard que la verema passada, en dia fruita segons el calendari biodinàmic. Com sempre, i seguint les bones costums, la verema al Clos – parcel·la única amb ceps en coplantació de xarel·lo i bastard negre i orientació nord- és cosa d’equip. El raïm del Clos era preciós, la planta tenia energia i presentava un molt bon creixement vegetatiu.

Vam collir 3.650 kg de xarel·lo en petites caixes, fent una selecció molt curosa a la vinya i al celler, gra a gra amb molta concentració i rigor.

Collint el Clos connectem amb la terra, la planta i les persones que ens envolten. La terra ens dona els fruits, nosaltres només els hem de saber interpretar.

Vam premsar el raïm sencer amb un rendiment del 50% a la premsa i vàrem refredar el most a 13ºC. Tres dies més tard, el 8 de setembre vam inocular el peu de cub de la mateixa vinya i el dia 11 va començar fermentació alcohòlica.

Dèiem que fer vi és viure, també és saber esperar. Així, per gaudir de l’anyada 2019 de Mas del Serral caldrà esperar al 2029 degut al seu repòs sobre lies de 100 mesos. La seva segona anyada però, sortirà al mercat aquest mes d’octubre, només en format màgnum i en una producció de 849 ampolles.

Si voleu saber més sobre aquest vi escumós: @MasdelSerral

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.