Ciutat Nua, més enllà de les parets de Can Brians


Era un dia qualsevol de voltants del 2017, quan el Pepe Raventós, tornant de visitar unes vinyes de Sant Llorenç d’Hortons va  visualitzar al fons la presó de Can Brians.

En aquell moment  s’adona de  com d’imponent era aquell edifici, i decideix anar a visitar-lo; així comença la història que ara us explicarem.
Una historia maca, d’ajuda, d’aliances i de presos.

Va fer-hi una visita molt colpidora i inspiradora amb la directora  i tot l’equip, i va descobrir que al recinte de la presó hi ha un antic mas abandonat amb cubs, celler, on antigament s’havia fet vi. De seguida va venir la idea: poder fer un vi pels interns que podríem comercialitzar i d´aquesta manera, fer dues coses, donar ocupacions als interns i també busca finançament per aconseguir cobrir  necessitats de la presó”.

I, en el futur, el somni de poder reconstruir aquest mas abandonat– casa pairal de Can Margarit- i fer el vi allà mateix.

Des de llavors i durant tot l’any 2018 i 2019 es va treballar per arribar a un conveni amb Presons i amb Can Brians per tirar endavant aquest projecte, o els seus inicis.

És aquí on neix la iniciativa de Pepe Raventós de col·laborar a través de Raventós i Blanc amb aquesta entitat.
“Fer partícips als residents de Can Brians, i aconseguir transmetre la nostra passió cap a la viticultura i l’enologia amb l’objectiu de facilitar la seva inserció social i laboral, a través del treball actiu i dinàmic, on cadascun d’ells podrà involucrar-se i sentir-se part d’un equip”, i potser “També formar a un grup de presos en el món de l’hostaleria”

Així doncs, durant la primera setmana de setembre de l’any 2018, 5 integrants de la presó de Can Brians van formar part de l’equip de verema de Raventós i Blanc. Durant l’any 2019  també van venir i van ajudar en feines com: podar, netejar boscos, esporgar i per suposat, la verema 2019.

Els presos de Can Brian van ser part d’aquest vi; un vi solidari.

Verema 2018 amb un equip molt especial.

Presentació Ciutat Nua

El passat dia 24 de novembre es va presentar el resultat d’aquesta verema; el vi Ciutat Nua. Amb aquest, es vol contribuir a facilitar la inserció social i laboral dels presos amb la col·laboració de la Fundació Ared, que precideix Judit Mascó.

Un vi ecològic Xarel·lo de mínima intervenció que produeix i vinifica Raventós i Blanc a partir de les seves vinyes i al seu celler; batejat com a CIUTAT NUA.

Un vi que agafa vida gràcies a la col·laboració́ amb empreses que, sense cap afany de lucre, han recolzat el projecte i aportat la seva feina: Obal (audiovisual), Decavi (ampolles de vi), Francisco Oller (taps de suro) Varias (Impressió etiquetes), Establiments Domingo (caixes).

Un vi que es podrà comercialitzar gràcies a la Fundació Ared – entitat que treballa per la inserció social i laboral de persones en alt risc de vulnerabilitat-, que col·labora en aquest projecte duent a terme la seva comercialització.

Un vi el benefici del qual anirà repartir entre la Fundació Ared (60%) i la presó Can Brians 2 (40%). Aquestes entitats destinaran els dines recaptats a la reinserció de les dones a la presó de Wad- Ras (Ared), i al manteniment dels edificis i obres de rehabilitació de Can Brians 2.

Aquest primer vi sense cap additiu enològic, fruit de la Vinya del Llac, és un xarel·lo pur que es va veremar manualment el dia 21 de setembre de 2019,
amb la participació activa de presos de Can Brians 2.

En les etiquetes estan impreses les empremtes digitals d’alguns presos, acompanyades d’algunes de les seves frases.

 

Amb la compra d’aquest vi tú també estaràs formant part d’aquest somni, i amb la teva ajuda aconseguirem que la reinserció de les persones privades de llibertat sigui més segura, i amb moltes més garanties d’éxit.
Si vols fer la teva comanda d’aquest nou vi, només cal que facis click aquí.

vi Ciutat Nua; que representa la primera pedra a un projecte que aspira a ser més: un projecte útil més enllà de les parets de Can Brians. Creiem que a través del vi es pot donar alegria i il·lusió i formació”

 

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.