Qui viu a les nostres vinyes?

La biodiversitat a  la finca ens permet conjugar i preservar una tradició, i un patrimoni. La tradició vitícola centenària d’aquesta finca i el seu entorn de bosc i llac; i el patrimoni natural històric de flora i fauna.

Així, un grup d’experts han estat estudiant la nostra finca, el seu hàbitat i, amb la seva ajuda, hem dut a terme tot un seguit d’accions que us volem explicar i de les quals n’estem molt orgullosos.

S’han instal·lat caixes niu i menjadores per ocells, ratpenats i papallones diürnes (totes elles són espècies protegides pel gran benefici que aporten a l’agricultura); a més a més tenim aparells d’observació en punts estratègics de la finca per encara poder saber més el que passa quan nosaltres no hi som: hi ha qui diu que ha vist guineus i teixons!!

Les caixes niu són refugi per que els ocells puguin criar; les menjadores els ajuden a passar l’hivern i així els mantenim a prop; en general, afavoreixen a que espècies protegides visquin a la nostra finca.

Els ocells més comuns són el Picot Garser Gros (que fa forats en la fusta dels arbres per buscar-hi insectes i menjar-se’ls); el Puput (ocell migrador); la Merla, el Pit Roig, Cotxa Fumada, Mallerengues, Raspinell, Pica Soques Blau, Cargolet, Pardal, Pinsà Comú, Cadernera, Lluer…

Les menjadores són de diferents tipus depenent de l’ocell a qui van dirigides; per exemple les menjadores de la Mallerengues són caixes amb 3 forats; les menjadores per papallones diürnes tenen quelcom dolç, sucre; i també són diferents les menjadores dels esquirols, que contenen nous.

En grans tres els principals resultats d’aquestes actuacions són:

–          Ambientals: milloren l’hàbitat agro forestal (ni tot bosc, ni tot conreu)

–          Augment d’espècies protegides

–          Control biològic d’insectes que afecten l’agricultura i el conreu.

Així quan vingueu a gaudir d’un passeig per la finca; no només podreu conèixer les nostres vinyes, si no a mes també podreu sentir el cant dels ocells, potser veure un esquirol, descobrir papallones de mil formes i colors, i qui sap si trobar-nos amb una guineu.

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.