Manuel Raventós Negra 2014

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.

ESGOTAT

COLLITA 2014

Any càlid i sec

L’anyada 2014 va començar amb una tardor molt càlida que va allargar el període de reserves d’energia del cep. Les pluges van permetre omplir la capacitat hídrica del sòl. L’hivern va ser sec i molt càlid, provocant una brotació avançada del cep. La primavera, amb el desenvolupament vegetatiu, va ser càlida i amb una forta sequedat. Un cicle vegetatiu escàs d’aigua que va provocar una major concentració en el raïm i pèrdua de producció. Pluges puntuals durant el mes de juliol i inicis d’agost varen ajudar a una bona maduració del raïm. Vàrem tenir una verema poc productiva i de bona qualitat amb una alta acides pels nostres escumosos.

Durant l’any agrícola vam tenir una molt baixa pluviometria de 421 L/ m2 i una temperatura càlida amb una mitjana de 15,8 ºC.

Vins equilibrats i envolvents.

CUPATGE PERSONAL
Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Cupatge: 60% Sumoll, 40% Xarel·lo

Viticultura biodinàmica. Vinya amb cobertes vegetals espontànies, que donen biodiversitat, fertilitat i vida al sòl. Hi aportem fems dels nostres animals, compostats a l’hivern. Fem la poda curta en vas. Ús d’infusions de plantes com fitoteràpia per minimitzar l’ús de coure i sofre. Control de lobesia botrana per confusió sexual. Control de baies i controls de maduració abans de la verema. Verema manual.

Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat la Sumoll i el Xarel·lo de diferents parcel·les de la finca;  varietats que ens permen llargues criances dels nostres vins escumosos.

Vols saber -ho tot sobre els nostres vins i escumosos, els seus orígens i els protagonistes que hi ha darrera de cada projecte?

© Raventós i Blanc SA, 2022