Selecció Personal MRN

Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc

2007

Selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l’anyada.
Selecció Personal MRN
5.230 botelles

Cupatge personal


Manuel Raventós Negra, descendent de Josep Maria Raventós i Blanc és la selecció personal que fa Manuel Raventós dels millors vins de l'anyada. És el seu cupatge personal. Un escumós d'autor. Per als amants dels vins frescos, amb acidesa, estructura i volum, tens en boca, bombolla fina i aromes de torrats i mantega. Color or.

Un escumós que, pel seu caràcter excepcional, s'embotella només en les anyades més especials.

Vinificació


Els sis anys de criança en posició de rima li aporten un color or pujat i una meravellosa estructura en boca, a més d'una textura sedosa envolvent amb un final llarg i amarg propi dels vins de la Conca del riu Anoia.

Els vins que Manuel Raventós ha seleccionat per a aquesta anyada han estat el Xarel·lo del Clos, el Macabeu de la Vinya dels Fòssils i la Parellada de La Creueta. Com sempre, el cupatge original del Penedès, amb només varietats autòctones de la nostra finca, com ho va començar a fer, fa més de cent anys, Manuel Raventós Domènech.

Collita 2007


Un hivern relativament càlid, pluges a la primavera i un estiu suau van fer que el cep fructifiques amb força. l’escassetat d’aigua a l’estiu va provocar un estrès hídric que va avançar una setmana el cicle respecte els altres anys. finalment, les pluges de principi d’agost van ajudar a que la planta continues tranquil·lament la maduració fins la verema. amb una temperatura mitja de 14,5 ºc (mitja anual de 15,3 ºc), l’any es va caracteritzar per una molt baixa pluviometria de 365 mm (mitjana anual de 520 mm), obtenint una baixa en els rendiments del 15 %.

Mapa interactiu de
Selecció Personal MRN
2007


Xarel·loVeremat el 13 de setembre.
ParelladaVeremat el 21 de setembre.

Xarel·lo

Varietat autòctona que ocupa el 50 per cent de tota la finca. És la primera a brotar, té el cicle més llarg de totes les nostres varietats, i arriba a la verema amb el millor equilibri sucre-acidesa-intensitat. És el nostre segell d'identitat, la varietat que ens permet les llargues criances dels nostres vins escumosos, gràcies al seu bon comportament agrícola i al potencial gustatiu i aromàtic que presenta.

Parellada

Varietat mitjanament vigorosa, rústica però alhora sensible a les pluges durant la maduració i amb la qual acabem sempre la verema de blancs. Varietat autòctona molt adaptada a les zones altes del Penedès. La Parellada de la nostra finca ens aporta delicadesa als nostres escumosos.

Fitxa producte

Els altres vins escumosos