Vocacions ocultes

Els mesos de Maig i Juny han estat el principi de la fi del Covid, hem començat a ser més lliures i tenim l’esperança de poder abraçar-nos de nou aquest estiu. Durant aquests mesos el celler ha continuat actiu, amb els mínims necessaris per garantir el millor servei als nostres clients i la màxima cura a les nostres vinya i granja. Perquè la naturalesa de la nostra finca no pot parar, però el Covid entre tots, sí.

A l’inici, quan es va decretar l’estat d’alarma vam viure moments incerts i complicats; en concret, pel sector del vi i la restauració. Aviat la veritable essència de les persones va ressorgir amb accions de suport i solidaritat. Multitud de professionals d’aquest sector es van brindar a ajudar amb meravelloses propostes que mostraven una generositat i cor immens. Nosaltres, no vam dubtar a col·laborar amb molts d’ells i, a més, aportar allò del que més orgullosos estem: La nostra finca i els nostres vins. Aquesta ha estat la nostra experiència durant aquests mesos de recer.

El nostre primer pensament va ser pels professionals sanitaris que han demostrat valentia i dedicació a cuidar de tots de manera incansable. Per a ells vam decidir obrir la nostra finca i celler. Convidant-los, al costat de cinc acompanyants, a una visita molt especial. La nostra sorpresa va ser tenir més de 700 peticions en 24 hores! Mai ens ho hauríem imaginat. L’acció va tenir un gran acolliment entre el personal sanitari i ens va commoure. Amb més de 1.000 inscrits, ara ja estem centrats en organitzar-ho tot per  poder acollir-los, compartint així amb ells tota la nostra filosofia i regalant-los un dia de descans i ple d’experiències.

 

Al saber de xefs que estaven liderant accions de repartiment de menús per a sanitaris, malalts o persones en risc d’exclusió, ens vam posar a la feina i vam decidir col·laborar, donant a tots els voluntaris i equips que estaven duent a terme aquesta tasca, ampolles dels nostres vins de Can Sumoi.

Donar els nostres vins i rebre l’alegria i agraïment va ser sens dubte la millor recompensa.

I com una cosa sempre porta a la següent; gairebé sense pensar-ho ni planificar-ho, de seguida ens vam veure repartint vins al personal dels Hospitals dins de les nostres fronteres a Catalunya. Des de l’Hospital Dr. Josep Trueta, a Girona; fins l’Hospital de Olot, l’Hospital Santa Tecla a Tarragona; o de més locals  com Campdevànol o Palamós.  I així, vam arribar a repartir més de 4.000 ampolles entre tots ells.

Volem aprofitar per a agrair de nou a totes les associacions amb les quals hem pogut col·laborar Ada Parellada, Health Warriors, Food for Good, La Merienda, Comer Contigo i a totes aquelles altres que han enfocat els seus esforços durant aquesta crisi a secundar i millorar la situació dels qui més ho necessitaven.

Sens dubte, aquesta etapa de la nostra vida ens ha portat incertesa i fins i tot por; però ha tret el millor de cadascun de nosaltres; i podem dir orgullosos que en el sector del vi i la gastronomia – com en molts altres – milions de cellers, associacions, sommeliers i altres col·lectius s’han bolcat a buscar mil maneres i iniciatives per a ajudar. A tots i cadascun d’ells GRÀCIES; ens sentim orgullosos de formar part d’un col·lectiu que davant aquesta pandèmia  ha sapigut treure i donar el millor.

 

Deixa el teu comentari

La teva direcció de correu mai serà compartida. Els camps marcats amb * son obligatoris.